Svijet 01.12.2022.

Pismo-bomba stiglo u kancelariju premijera Španije, podignut nivo bezbjednosti

ČITANJE: 1 minuta

Kancelarija španskog premijera Pedra Sančeza je 24. novombra dobila pismo u kom se nalazila eksplozivna naprava.

Ta naprava je, kako je danas saopšteno, slična onoj koja je poslata u ukrajinsku ambasadu u Španiji, španskoj fabrici oružja i u bazu ratnog vazduhoplovstva.

Zbog toga je podignut nivo bezbjednosti u javnim i diplomatskim zgradama, objavilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Španije.

Treća eksplozivna naprava u dva dana skrivena u paketu poslana je u bazu španskog ratnog vazduhoplovstva u Torehon de Ardosu, kod Madrida, piše danas El Mundo.

Španski list je ovo objavio poslije jučerašnje eksplozije pisma bombe upućenog ukrajinskoj ambasadi u Madridu, u kojoj je lakše povrijeđen Ukrajinac zaposlen u ambasadi, prenosi Rojters.

Podsjetimo, kasno sinoć policija je potvrdila da ispituje moguću vezu između dvije pismo-bombe poslate ukrajinskoj ambasadi u Madridu i španskoj firmi za proizvodnju oružja koja proizvodi raketne bacače i donira ih Kijevu.

Kako prenosi Sky News, smatra se da su prva dva incidenta povezana jer je na obje koverte u kojima su se nalazile bombe bila napisana ista e-mail adresa.

(Agencije)