Vijesti 12.08.2016.

Pješački most u Priječanima u funkciji od ponedjeljka?

ČITANJE: 2 minute

I dok izvođač radova “Niskogradnja” i preduzeće “Vode Srpske” uvjeravaju da će izgradnja visećeg pješačkog mosta u naselju Priječani biti završena u ponedjeljak, mještani u ove rokove ne vjeruju i skeptični su da će od toga dana moći prelaziti mostom na drugu stranu.

Iz “Niskogradnje” su nam rekli kako su već postavljene ograde, tako da će se od ponedjeljka moći prolaziti mostom jer su radnici počeli postavljati i podove.

“Radovi su pri kraju. Ograda i podovi su montažni i oni se brzo montiraju, tako da su neke naše procjene da će se od ponedjeljka moći preći na drugu stranu mostom”, dodali su iz “Niskogradnje”.

Mještani ipak nisu tako sigurni da će radovi biti gotovi, jer su već nekoliko puta izvođači radova govorili krajnje datume, a most nikako da završe.

“Ovo stvarno nema smisla. Niko ne razumije kako je nama. Zbog svake sitnice, umjesto 10 minuta pješke, moramo paliti auto i ići okolo po nekoliko kilometara da zadovoljimo osnovne potrebe, a niko nam to gorivo ne plaća, već mi sami, a sve zbog nemara drugih”, rekao nam je jedan od mještana.

Dodao je još da se više ne uzda u datume, već da će samo vjerovati kada vidi da je most gotov.

“Više nego realno je da most do ponedjeljka neće biti završen, jedino da se desi čudo pa da bude u potpunosti završen”, kazao nam je Nebojša Toljagić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Priječani.

Prema njegovim riječima, to ukazuje na krajnje neprimjeren odnos “Voda Srpske” prema stanovništvu grada i prema mještanima ove mjesne zajednice.

“Dvije godine već traje agonija mještana ovog naselja i po pitanju zadovoljavanja osnovnih potreba, kao što su odlazak kod doktora, djece u školu. Ja vjerujem da ni Ministarstvo prosvijete nije očekivalo da most neće biti gotov, pa zbog toga vjerujem da ni prevoz nije još obezbijeđen za učenike od šestog do devetog razreda, jer smo svi očekivali da će ovaj već šesti rok po redu biti ispoštovan”, istakao je Toljagić.

Naglasio je da je u maju prošle godine započela izgradnja mosta, koji ni nakon 15 mjeseci nije gotov, te je napomenuo da je u pitanju obični viseći most ukupne dužine od 120 metara.

“Koliko je potreban i značajan ovaj most za stanovništvo, govori i činjenica da ljudi moraju putovati po 15 km, a preko mosta je to mnogo jednostavnije jer sve što je potrebno imaju sa druge strane”, kazao je Toljagić.

On smatra da izvođač radova nema volje da ovaj most završi, jer nema volje da se plati račun koji je napravljen. I u preduzeću “Vode RS” juče su nam potvrdili da vjeruju da će most biti završen u predviđenom roku.

(Nezavisne)