Region 10.04.2021.

PJEVALI USTAŠKE PJESME: U Splitu slavili 80 godina od osnivanja NDH

ČITANJE: 3 minute

Društvenim mrežama širi se snimka ustaške zabave koja se sinoć dogodila na ulazu u Split.

Naime, na nadvožnjaku na Barutani istaknuta je poruka iz poznate ustaške pjesme “Ko je reka, jeba li ga ćaća, da se crna legija ne vraća”.

Skupina ljudi zapalila je bakljadu i pjevala ustaške pjesme, piše index.hr.

Podsjetimo, na današnji dan prije 80 godina osnovana je zločinačka i kvislinška tvorevina koja se zvala Nezavisna Država Hrvatska.

Čovjek s Hitler-brčićima u Splitu: Za dom spremni je isto kao Hvaljen Isus i Marija

U Splitu su se i ove godine, na 80. obljetnicu osnutka zločinačke NDH, postrojili HOS-ovci i urlali ustaški pozdrav “Za dom spremni”.

Bivši pripadnici HOS-a u okupili su se u Ulici Ruđera Boškovića u centru Splita. Pred spomenikom 9. bojne HOS-a u splitskoj Ulici Ruđera Boškovića zapalili su svoje svijeće na 30. obljetnicu svog osnutka koji je prikladno baš na dan kad je osnovana i NDH. Položili su cvijeće i zapalili svijeće na spomeniku 9. bojne HOS-a u splitskoj Ulici Ruđera Boškovića, a onda su HOS-ovci u crnom tri puta zaurlali ustaški poklič “Za dom spremni”.

Predsjednik udruge 9. bojne HOS-a i  njen ratni zapovjednik pukovnik Marko Skejo je u govoru branio pozdrav “Za dom spremni” ističući kako se “tim pokličem borilo za slobodu hrvatske države”, piše index.hr.

“Antifašistička histerija crvenih fašista neće i ne može promijeniti činjenicu da se HOS 1991. uz poklič  ‘Za dom spremni’ borio za slobodu hrvatske države, a da je tu državu razarala tzv. Titova ‘jugoslavenska narodna armija’ pod njima dragom, zločinačkom crvenom zvijezdom,” rekao je Skejo, čovjek s “Hitler-brčićima”.

Dodao je kako je “antifašistima hrvatski grb fašističko obilježje, rodoljublje fašizam, a zločinac Tito uzor”.

Skeji je žao što, kako je rekao, “umjesto junaka HOS-a dio današnje vlasti, umjesto junaka HOS-a, slavi zločince i crvenu zvijezdu koja je izvršila pokolj od Vukovara do Škabrnje, Srđa i diljem Hrvatske”.

Skejo je svoj govor završio pozdravom “Bog i Hrvati” te je nakon toga tri puta uzviknuo “Za dom!”, a nazočni iz Udruge 9. bojne HOS-a su mu odgovorili: “Spremni”.

Pripadnici Udruge 9. bojne HOS-a na odorama su nosili obilježje s natpisom “Za dom spremni”.

Nakon govora Skejo je izjavi novinarima rekao kako je 9. bojna  HOS-a pobjednička postrojba kao i sve druge postrojbe Hrvatske vojske.

Zamoljen da komentira današnju izjavu SDP-ovog kandidata za splitskog gradonačelnika Ante Franića da “ustaški pozdrav  ‘Za dom spremni’ treba zabraniti”, Skejo je ustvrdio da je to “sveti hrvatski poklič”.

“Ono što je za Crkvu ‘Hvaljen Isus i Marija’, to je poklič ‘ Za dom spremni’ hrvatskom narodu”, ustvrdio je Skejo.

Također je rekao da premijeru Andreju Plenkoviću poručuje “da narod čeka od njega da stavi hrvatsku politiku u okvire branitelja – poginulih i živih”.

(E.M)

Oznake: NDH