Vijesti 07.06.2016.

Plaćanje parkinga SMS-om omogućeno i korisnicima “Eroneta” i “BH telekoma”

ČITANJE: 1 minuta

Kako je potvrdio šef Odsjeka za parkinge i garaže, Branimir Papić stvoreni su svi tehnički uslovi i plaćanje parkinga SMS-om, osim pretplatnicima M:tel-a, od sada je omogućeno i pretplatnicima Eroneta i BH telekoma.

Podsjetio je da su od početka ove godine u funkciji novi brojevi za plaćanje parkinga SMS porukom.

Tako za jedan sat parkiranja u prvoj zoni poruku treba poslati na broj 083 51 01, dok je za isto vrijeme parkiranja u drugoj zoni potrebno poslati poruku na broj 083  51 00. Za cjelodnevno parkiranje u prvoj zoni broj je 083 51 02, a u drugoj 083 51 03. Cijene parkiranja ostaju nepromijenjene, s tim da se, kao i do sada – svaka poslana inicijalna poruka naplaćuje u zavisnosti od tarifnog sistema mobilnog operatera.

Podsjećamo da građani parking mogu platiti tako što će poruku, u kojoj je navedena registarska oznaka automobila (bez crtica), poslati na odgovarajući broj, a ako je transakcija uspješno obavljena, pošiljalac će dobiti povratnu poruku sa svim podacima i potvrdom o plaćenom parkingu.

Svaki korisnik ove usluge, deset minuta prije isteka vremena plaćenog parkinga, dobija poruku sa obavještenjem da mu vrijeme parkiranja ističe i da, ukoliko želi, može produžiti vrijeme parkiranja slanjem nove poruke sa upisanom registarskom oznakom vozila. Jednom porukom se plaća jedan sat parkiranja, osim ako se ne plaća cjelodnevno parkiranje. Svaka poruka obavještenja kojom se ne kupuje karta za parkiranje je besplatna.

(banjaluka.rs.ba)