Vijesti 21.09.2016.

Plaketa za prvog čovjeka Banjaluke

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović, upriličio je danas prijem za predsjednika Biciklističkog kluba „BSK“ Tihomira Kuvalju. Tom prilikom, Kuvalja je gradonačelniku uručio plaketu za doprinos u organizaciji Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banjaluka.

Gavranović se zahvalio na dodijeljenom priznanju i naglasio da je saradnja kluba i Gradske uprave bila na visokom nivou tokom prethodnih godina.

– Međunarodna biciklistička trka Beograd – Banjaluka i ulična trka, koje se organizuju povodom Dana grada, zaista su dostigle veoma visok nivo organizacije i mislim da možemo biti ponosni na to što u gradu imamo jedan tako veliki sportski događaj, a ujedno smo i biciklizam kao sport afirmisali na najljepši način. Klub uspješno funkcioniše, a posebno bih istakao da su veoma razumni u pogledu svojih zahtjeva za finansijskim sredstvima – naveo je Gavranović.

Kuvalja je rekao da je klub u proteklom periodu imao veliko razumijevanje i podršku gradonačelnika i Gradske uprave.

– Ove godine je naša trka Beograd – Banjaluka imala svoje deseto, jubilarno izdanje. Ušla je u elitnu kategoriju svjetskih biciklističkih trka, što je veliko priznanje za naš klub i za naš grad svakako. Na Balkanu postoji još samo jedna trka tog ranga i nju organizuje Turska. Iz ovoga vidimo i da je svijet našu trku prepoznao kao kvalitetnu i dobro organizovanu. U toj organizaciji najveću ulogu je odigrao Grad Banja Luka, a gradonačelnik je uvijek bio uz nas. U to ime smo gradonačelniku Slobodanu Gavranoviću danas dodijelili plaketu – zaključio je Tihomir Kuvalja.