Vijesti 06.01.2017.

Plamen badnjaka ispred hrama Svete Trojice okupio Banjalučane

ČITANJE: 1 minuta

Plamen badnjaka ispred banjalučkog hrama Svete Trojice zagrijao je veliki broj građana koji su došli da uberu koju grančicu i tako obilježe Badnji dan. Ni zima i hladnoća nisu obeshrabrili Banjalučane, i stare i mlade, koji su prisustvovali liturgiji u Hramu Hrista spasitelja. Kažu, nema ljepšeg osjećaja od dočeka Božića uz molitvu i duhovne pjesme.

Za jedan od najvažnijih praznika već su sve spremili, pa su požurili u crkvu da se pomole za zdravlje i radost u svojim domovima.

Svetoj liturgiji prisustvovao je i predsjednik Republike, Milorad Dodik. Vjernicima je poželio sreću i dobro zdravlje, i da nastave da njeguju tradiciju i među svojim porodicama čuvaju vjeru.

“Želim da ostanemo okupljeni oko naših vrijednosti i onog što čini srpsko nacionalno biće, jer njegov identitet je vaoma jasan. Naše pismo, naš jezik, naša vjera, i naša naravno, krsna slava. Želim svima sve najbolje i još jednom, mir Božiji, Hristos se rodi”, rekao je predsjednik RS Milorad Dodik.

Slične čestitke uputio je i predsjednik Predsjedništva BiH, Mladen Ivanić. Kaže da ne propušta odlazak na liturgiju pred Božić i da je to za njega veoma važan praznik.

“Božić je praznik mira, ljubavi i poroidice i u tom duhu želim svim građanima RS da provedu praznike u miru, ljubavi, unutar porodice, jer porodica jeste ono što nas sve čuva i ono što nam uvijek na kraju ostane i najčvršće i najduže od nas”, rekao je Ivanić.

Sveštenici koji su predvodili večernje bogosluženje pozvali su vjernike da im se pridruže na još jednoj liturgiji. Onoj, uz koju će uploviti u Božić.

(ATV)