Politika 07.05.2019.

PLAN RADOVIĆA I STANIVUKOVIĆA: “Prvi mangup” DNS-a kandidat za gradonačelnika Banjaluke?

ČITANJE: 2 minute

Iako je do održavanja lokalnih izbora ostalo nešto više od godinu, sve parlamentarne političke stranke u RS lagano počinju pripreme. Svima su interesantni skoro svi gradovi, a naravno, kao i uvijek, najveći interesi su u najvećem gradu, Banjaluci.

Po svim anketama, ubjedljivo najveće šanse za pobjedu ima sadašnji gradonačelnik Igor Radojičić, koji je, prema anketama, ostavio daleko iza sebe druge potencijalne kandidate, pa i samog Draška Stanivukovića, koji je ranije slovio kao najozbiljniji protivkandidat.

Svjestan ove činjenice i rezultata istraživanja javnog mjenja, Stanivuković se okrenuo drugoj taktici, pa tajno pregovara da kandidat za gradonačelnika Banjaluka ispred opozicionog bloka bude potpredsjednik DNS-a Milan Radović, saznaje opcija.net.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao naš portal, do sada su održana dva sastanka na kojima se o tome razgovaralo, a sastancima je prisustvovao i predsjednik PDP-a Branislav Borenović, koji sa Radovićem ima izuzetne odnose, još iz vremena kada je Milan Radović bio član Predsjedništva Mladih PDP-a. Radović ima ambicije da bude kandidat i smatra “da je došlo vrijeme konačnog obračuna s SNSD-om”, te da su lokalni izbori prava prilika za to.

Na posljednjoj sjednici Predsjedništva Gradskog odbora DNS-a, on je bio veoma zagonetan, a na sva pitanja saradnika odgovarao je neodređeno, očito nezadovoljan trenutnom pozicijom DNS-a kao i činjenicom da se DNS u Banjaluci vrlo sporo oporavlja od problema koje je imao u proteklih nekoliko mjeseci.

Radović je mišljenja da bi njegova opoziciona kandidatura otvorila prostor za jačanje ove stranke i uzela značajan dio glasova onih birača koji nemaju namjeru da povjerenje daju DNS-u sve dok podržava vladajuću koaliciju. Banjalučki DNS trenutno ima veoma mali broj funkcionera i na republičkom i gradskom nivou, tako da Radović smatra da nema šta ni da izgubi.

Nije poznato kako Pavić gleda na ovaj Radovićev plan, ali je izvjesno da to neće podržati Nenad Nešić, direktor Javnog preduzeća “Putevi RS” i najuticajnija ličnost DNS-a na istoku RS.

(opcija.net)