Politika 29.10.2015.

Plan Zapada: Crna Gora i Kosovo – mafijaške antidržave

ČITANJE: 2 minute
taci-djukanovic
Namjera Zapada je da od Crne Gore i samoproklamovane države Albanaca na Kosovu i Metohiji stvori Srbiji dvije antidržave, po ugledu na mafijašku antidržavu na Siciliji koju su Amerikanci obećali Lakiju Lućanu, smatra istoričar Aleksandar Raković.

Istoričar dr Aleksandar Raković izjavio je da crnogorski separatistički režim po svaku cijenu ima namjeru da se obračuna sa Srpskom pravoslavnom crkvom i istorijskim identitetom Srba u Crnoj Gori. On je ocijenio da je “veoma morbidna snaga nekog ko je konvertit da se obračuna sa narodom iz kog je potekao”.

– Zabranjuje se korišćenje istorijskih hramova SPC koji su izgrađeni do 1918, odnosno režim ima namjeru da ih konfiskuje i da preda hramove SPC, čak i one koji su nastali u srednjem vijeku, na korišćenje Mirašu Dedejiću – rekao je Raković.

Prema Nacrtu zakona o slobodi o vjeroispovijesti u Crnoj Gori, SPC neće moći tako da se zove jer će pridjev “srpski” biti zabranjen. Raković smatra da Režim Mila Đukanovića ima namjeru da nasilno propiše da SPC u Crnoj Gori ne smije da postoji, a da ta tvorevina koja će postojati na teritoriji Crne Gore ne smije imati nikakve institucionalne veze za SPC.

Prema njegovim riječima, sprema se strahovit udar na SPC koji bi “mogao da se očekuje od režima koji je institucionalno uništio identite Srba u Crnoj Gori”.

– Ovo što se dešava u Crnoj Gori sa tim Nacrtom zakona i sa pokušajem da samoproklamovana država Albanaca uđe u Unesko ima isti cilj – da se oduzmu naši hramovi na Kosovu i Metohiji i Crnoj Gori. To podržava Zapad – rekao je Raković.

On je podsjetio da su 1944. godine, kad je američki režim sklopio dogovor s mafijom, Amerikanci kao protivuslugu Lakiju Lućanu pristali da se na teritoriji Sicilije stvori antidržava ostatku Italije.

– Ovo što danas vidimo u Crnoj Gori i na Kosovo i Metohiji je stvaranje dvije antidržave Srbiji, po istom scenariju – zaključio je Raković.

(Sputniknews.com)