Plan Zapada: Crna Gora i Kosovo – mafijaške antidržave

taci-djukanovic

Namjera Zapada je da od Crne Gore i samoproklamovane države Albanaca na Kosovu i Metohiji stvori Srbiji dvije antidržave, po ugledu na mafijašku antidržavu na Siciliji koju su Amerikanci obećali Lakiju Lućanu, smatra istoričar Aleksandar Raković.

Istoričar dr Aleksandar Raković izjavio je da crnogorski separatistički režim po svaku cijenu ima namjeru da se obračuna sa Srpskom pravoslavnom crkvom i istorijskim identitetom Srba u Crnoj Gori. On je ocijenio da je “veoma morbidna snaga nekog ko je konvertit da se obračuna sa narodom iz kog je potekao”.

– Zabranjuje se korišćenje istorijskih hramova SPC koji su izgrađeni do 1918, odnosno režim ima namjeru da ih konfiskuje i da preda hramove SPC, čak i one koji su nastali u srednjem vijeku, na korišćenje Mirašu Dedejiću – rekao je Raković.

Prema Nacrtu zakona o slobodi o vjeroispovijesti u Crnoj Gori, SPC neće moći tako da se zove jer će pridjev “srpski” biti zabranjen. Raković smatra da Režim Mila Đukanovića ima namjeru da nasilno propiše da SPC u Crnoj Gori ne smije da postoji, a da ta tvorevina koja će postojati na teritoriji Crne Gore ne smije imati nikakve institucionalne veze za SPC.

Prema njegovim riječima, sprema se strahovit udar na SPC koji bi “mogao da se očekuje od režima koji je institucionalno uništio identite Srba u Crnoj Gori”.

– Ovo što se dešava u Crnoj Gori sa tim Nacrtom zakona i sa pokušajem da samoproklamovana država Albanaca uđe u Unesko ima isti cilj – da se oduzmu naši hramovi na Kosovu i Metohiji i Crnoj Gori. To podržava Zapad – rekao je Raković.

On je podsjetio da su 1944. godine, kad je američki režim sklopio dogovor s mafijom, Amerikanci kao protivuslugu Lakiju Lućanu pristali da se na teritoriji Sicilije stvori antidržava ostatku Italije.

– Ovo što danas vidimo u Crnoj Gori i na Kosovo i Metohiji je stvaranje dvije antidržave Srbiji, po istom scenariju – zaključio je Raković.

(Sputniknews.com)

DODIK: Nikada nismo pozivali na rat, narod ne treba da se plaši

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je Ustavni sud BiH još prije 15 godina krenuo da osporava sve vezano za Republiku Srpsku. “Krenuli su sa onim najvažnijim, što dira emociju, mentalitet, posvećenost, a to je ukidanje himne, grba, zastave i da završe sa tim simboličkim stvarima”, naveo je on. Istakao je da

DODIK: Komšić bi da u BiH ostavi problem migrantske krize 

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je, povodom veta koji je uložio oko angažovanje Fronteksa na granicama BiH, da je cilj da se problem migrantske krize riješi, a ne produbi. – Druga tačka dnevnog reda posljednje sjednice Predsjedništva BiH bila je angažovanje Fronteksa na granicama BiH. To se dešavalo ubrzano, nije bilo dovedeno do kraja.

SLAVLJE U PRVENSTVU BiH Igokea savladala Čapljinu

Košarkaši Igokee teže od očekivanog savladali su Čapljinu u zaostaloj utakmici prvenstva Bosne i Hercegovine. Ekipa Dragana Bajića je slavila na gostovanju 85:80, a domaći tim je pružio sjajan otpor i imao je i prednost nakon prvih 20 minuta.  Ipak u nastavku je Igokea uspjela da preokrene i dođe do trijumfa te tako preuzme prvo

SDS prihvata Radovića, ali ne i Jarića

Milan Radović pregovara sa SDS-om oko svog daljeg angažmana u ovoj stranci, a simpatije za njegov dolazak ne krije ni predsjednik SDS-a Mirko Šarović koji bi Radovića volio da vidi i kao kandidata za gradonačelnika Banjaluke. Računica je jednostavna. Šarović je mišljenja da će opozicija ko god bude kandidat izgubiti izbore od aktuelnog gradonačelnika Igora

Supruga Krunićevog tjelohranitelja uzalud došla, Sud plaća grešku

Uzalud je u Banjaluku iz Pala danas došla Tatjana Pavlović, očekujući da će svjedočiti na početku suđenja optuženima za ubistvo njenog supruga Žarka Pavlovića i njegovog poslodavca, banjalučkog biznismena Slaviše Krunića. Suđenje, iako je najavljeno, nije počelo, a sve i da jeste, ne bi svjedočila, pošto joj je, kako joj je rečeno u sudnici banjalučkog

SASTANAK KOD CVIJANOVIĆEVE: Razgovor o demografskoj situaciji u RS i unapređenju populacione politike

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović organizovala je danas u Banjaluci sastanak na kojem je razgovarano o demografskoj situaciji u Srpskoj i mjerama koje institucije Srpske sprovode s ciljem unapređenja populacione politike. Sastanku kod predsjednika Srpske, koji je održan u Palati Republike, prisustvovali su predsjednik Vlade Radovan Višković, ministri Sonja Davidović, Natalija Trivić, Srđan Rajčević i