Planinarima vraćen dom na Šibovima

Planinarski dom na Šibovima vraćen je Planinarskom društvu “Kozara”, čime je stavljena tačka na dugogodišnje sudske sporove u vezi sa vlasništvom nad ovim objektom.

Ovo je istakao član Upravnog odbora PD “Kozara” Zoran Bursać, naglasivši da su svi iz društva srećni što je spor konačno završen i što će pravi vlasnik ući u svoj posjed.

– Spor između grada i društva “Kozara” oko ovog doma pravosnažno je presuđen u korist planinara. Nadamo da ćemo što prije obaviti primopredaju objekta i da ćemo u najbržem roku pristupiti njegovom osposobljavanju – naveo je Bursać.

Dodao je da je objekat u lošem stanju, ali da imaju plan i novac za njegovu rekonstrukciju. PD “Kozara” je u novembru 2012. godine podnijela tužbu protiv Administrativne službe grada zbog, kako su tada naveli, pokušaja nezakonitog oduzimanja planinarskog doma, na šta je grad uzvratio protivtužbom.

– U oba spora sud je presudio u korist “Kozare”, a drugostepeni sud je potvrdio prvostepenu presudu – istakao je Bursać.

(Glas Srpske)

Strahinja Nikić, gitarista benda “MultiCultus”: Tehnologija je “pojela” čovjeka

Bend “MultiCultus” premijerno je predstavio video-spot za pjesmu “Urbanica” u klubu “Rock Symphony cafe” u Banjaluci. Sastav je u sklopu promocije održao i koncert u ovom klubu, a za ovu pjesmu kažu da spot govori o uticaju i ovisnosti modernog čovjeka. “Spot govori koliko smo postali ovisni o tehnologiji i koliko nas je ona ‘pojela’.

Runić i Zarić opet u Borcu

Dejan Zarić i Nebojša Runić su ponovo u redovima banjalučkog Borca, a potpisali su ugovore na godinu i po dana.