Vijesti 25.02.2019.

Planiran kružni tok kod „Lesnine“ i trotoar do „Tropika“

ČITANJE: 2 minute

U nastojanju da spriječe zagušenja u jutarnjim i poslijepodnevnim „špicevima“, Gradska uprava i „Putevi RS“ potpisaće uskoro sporazume o izgradnji još tri nova kružna toka na staroj „gradiškoj“ cesti, među njima i onaj na raskrsnici kod „Lesnine“.

U okviru izgradnje ovog kružnog toka, biće izgrađen i trotaar na potezu prema tržnom centru „Tropik“, čime će biti riješen dugogodišnji problem sa bezbjednim kretanjem pješaka na ovoj dionici.

Prema najavama iz gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve, najveći kružni tok biće izgrađen na izuzetno frekventnoj raskrsnici na ukrštanju Ulice Knjaza Miloša sa ulicama Ivana Gorana Kovačića i Braće Pišteljić, uz koju će biti izgrađena i pješačka staza.

Po planovima, drugi kružni tok biće izgrađen na ukrštanju Ulice Knjaza Miloša i Bulevara Milutina Milankovića, dok je treći na ukrštanju Ulice Branka Popovića i Puta srpskih branilaca.

– Radi se o tri nove kružne raskrsnice koje se nalaze na magistralnom putu M4. Prva je raskrsnica kod Lesnine i pijace, druga kod škole „Ivan Goran Kovačić“ prema Trapistima i treća kod „Hiperkorta“ u Dervišima, odnosno na spoju sa putem prema Prjedoru – ističe načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

On naglašava da je raskrsnica kod Lesnine sigurno jedna od najfrekventnijih u gradu i da će se fokusirati na njenoj pripremi kako bi ove godine počela izgradnja. Zbog bezbjednosti pješaka koji se kreću u blizini ove raskrsnice, ove godine je planirana i izgradnja trotoara od raskrsnice kod Lesnine prema tržnom centru „Tropik“.

– Bez obzira na dimaniku izgradnje kružnog toka kod „Lesnine“, ove godine ćemo iz gradskog budžeta svakako finansirati izgradnju 200 metara nove pješačke staze i spojiti ga sa već izgrađenim dijelom kod „Tropika“- kaže Sandić.

Prema sporazumu o izgradnji kružnih raskrsnica, Grad je u obavezi da obezbjedi potrebnu dokumentaciju, saglasnosti i dozvole, te da riješi imovinsko – pravne odnose. Trošak izgradnje novih raskrnica snosili bi „Putevi RS“, pošto se radi o magistralnom pravcu.