Vijesti 21.03.2017.

Planovi “Inicijative građana Bulevar”

ČITANJE: 2 minute

Grupa građana “Inicijativa građana Bulevar” dokazala je na izborima za savjete mjesnih zajednica da je i bez partijske knjižice, uz jaku volju i želju, te vrijedan rad, moguće biti izabran za predstavnike svog naselja.

Članovi ove inicijative, čijih je svih devet kandidata ušlo u Savjet MZ Bulevar, kažu da su oni skoro kao porodica, znaju se od malih nogu, išli su u istu školu, provodili slobodno vrijeme na tribinama igrališta OŠ “Jovan Cvijić”,  tako da nije ni čudno da su krenuli u jednu vrstu aktivizma, da bi svoje naselje učinili što kvalitetnijem  mjestom za život.

“Ideja je krenula od samih mještana, od masovnosti, tako da smo organizovali inicijativu gdje smo bili  nezavisni od bilo koje stranke i  to se pokazalo uspješno budući da je svih devet kandidata ušlo u Savjet”, kaže Marina Ćato, jedan od kandidata.

Ističe da su se potrudili da obuhvate i polnu i starosnu strukturu, tako da su  članovi Savjeta ove mjesne zajednice različite starosne dobi, od studenta do penzionera.

Dodaje da su njihovi planovi da učine MZ Bulevar najljepšim mjestom za život u interesu građana.

“Ovo će biti volonterski rad za sugrađane jer su nas predložili da se nađemo na listi”, kaže Ćato.

Članovi ove inicijative pojašnjavaju da je priča iz njihovog naselja krenula kao druženje. A onda su počeli da se rađaju planovi kako bi napravili nešto dobro i korisno za svoje naselje.

Akcije tokom njihovog okupljanja ne prestaju, a rezultat su čiste ulice, uređeno školsko dvorište, humanitarne akcije za ugrožene…

Prema njihovim riječima, ima dosta stvari  na kojima treba raditi u ovoj MZ, a jedna od njih je i renoviranje prostorije mjesne zajednice, a pored toga potrebno im  je više kanti za otpatke i klupa po naselju. Dodaju da im je, kao i većini gradskih naselja, potrebno više dječjih igrališta.

“Imamo dosta prostora između zgrada koji bi se mogli iskoristiti kao parkići”, kažu oni.

Ističu da su sami uredili školsko igralište i igrališta u naselju, da se svake godine više puta okupljaju i čiste naselje i fasade zgrada, te organizuju druženja za sve generacije, turnire i druge manifestacije.

Takođe sakupljaju sredstva da pomognu školi u kojoj su se školovali i da pomognu socijalno ugroženim.

I znate šta još, oni to sve rade iz vlastitog džepa!

(Nezavisne)