Platini će biti suspendovan na nekoliko godina

Michel Platini
Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini biće “suspendovan na nekoliko godina”, izjavio je portparol komiteta FIFA za etiku Andreas Bantel.

On je to rekao za francuski list “L’Ekip”, nakon što je Sud za sportsku arbitražu (CAS) odbacio ranije u petak žalbu Platinija na privremenu suspenziju, prenosi Frans pres.

Platini je u oktobru, zajedno sa prvim čovekom FIFA Sepom Blaterom, suspendovan na 90 dana van fudbala zbog sumnjive isplate od dva miliona franaka.

CAS je objavio da privremena suspenzija ne izaziva preveliku štetu za Platinija, ali i da je Etički komitet FIFA ne bi smeo produžiti narednog petka.

Platinijev advokat ranije je odbacio sve optužbe, ali i najavio da postoji namera da se njegov klijent doživotno udalji iz fudbala.

– Platini će sigurno biti suspendovan na nekoliko godina – kazao je Bantel.

(Tanjug)

NIŠTA OD BESPLATNIH VRTIĆA Banjaluka neće slijediti primjer iz Novog Sada

Novi Sad od iduće godine potpuno će finansirati boravak djece u obdaništima. Iako se Banjaluka u mnogim stvarima ugleda na ovaj prijateljski grad, istu ideju ipak ne namjeravaju sprovesti. Roditelji širom regiona pozdravili su najavu iz Novog Sada da će za 16.500 njihovih mališana boravak u vrtićima biti besplatan, i to, kako je rečeno, kao

POTVRDA: Pronađeno beživotno tijelo pripada nestalom Banjalučaninu

Beživotno tijelo koje je večeras pronađeno u jednoj kući je Banjalučanin Igor Aksentijević, saznaje Srpskainfo. Njegovo sklupčano tijelo je pronašla majka preminulog, nakon nekoliko dana traganja po gradu. “Bitno mi je samo da sam ga pronašla”– kratko je izjavila za Srpskainfo majka pokojnog Aksentijevića. Aksentijević je, kako saznajemo, ranije hapšen zbog droge. U nastavku istrage

DODIK: Najniža plata 520 KM, nema dodatnog smanjivanja zbog bolovanja

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, najavio je danas u Banjaluci da će najniža plata u RS u narednoj godine biti 520 KM. Dodik je nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a rekao i da se neće dodatno smanjivati plate za vrijeme bolovanja u Republici Srpskoj. “Potkrala se greška u dokumentu programa ekonomskih reformi i to je izbrisano. Ljudi