Biznis 04.02.2021.

PLATIO 15 MILIONA KM: Slobodan Ćurčić kupio 31 odsto akcija ZTC “Banja Vrućica”

ČITANJE: 1 minuta

Kompanije „Sloboprom“ iz Lončara i „Pobjeda“ iz Bijeljine u vlasništvu biznismena Slobodana Ćurčića platile su juče na berzi 15 miliona maraka za 31 odsto akcija Zdravstveno-turističkog centra „Banja Vrućica“ u Tesliću, saznaje portal Capital.

Kompanija „Sloboprom“ je kupila 21 odsto akcija, čime je povećala svoj udio sa 47 odsto, a firma „Pobjeda“ je kupovinom 10 odsto akcija postala treći najveći akcionar sa udjelom od oko 12,3 odsto.

Sve akcije su kupljene od privatnih investitora koje zastupa Raiffeisen Kastodi (14,6%), te fondova „Kristal invest – OMIF Maximus fund“ (6,1%) i „Kristal invest – OAIF Future fund“ (9,9%).

Kupovinom ovog paketa akcija, Ćurčićeve kompanije su ispunile uslove za objavljivanje ponude za preuzimanje ostalih akcija od manjinskih akcionara.

Akcije „Banje Vrućice“ su prodavane po cijeni od 1,45 KM, što je za 45 feninga više od nominalne vrijednosti.

„Banja Vrućica“ je najveći hotelsko-banjski centar u Bosni i Hercegovini. Ima četiri hotela koja su proteklih godina renovirana i podzemnim prolazima spojeni sa banjskim centrom koji važi za jedan od najopremljenijih centara za prevenciju i liječenje kardiovaskularnih i reumatskih oboljenja.

(SB)