Vijesti 12.02.2019.

“Plavi telefon” 2018. pozvan 3.300 puta

ČITANJE: 1 minuta

Linija pomoći i prijateljstva “Plavi telefon” iza sebe ima pet uspješnih godina poslovanja, 9.000 poziva, 15 volontera i veliku zahvalnost svojih korisnika, a postignuti uspjeh u prethodnoj godini nalazimo u činjenici da je naša slušalica podignuta čak 3.300 puta, rekla je koordinator “Plavog telefona” Snježana Ivanović.

– Linija pod nazivom “Plavi telefon” postoji od 2013. godine. Naša želja je da svako dijete čuje za nas, a da smo sve popularniji govori 3.300 poziva u prethodnoj godini, što čini više od trećine od ukupnog broja – kazala je Ivanovićeva za “Glas Srpske”.

Cilj projekta je savjetodavno pružanje pomoći mladima, a pozivi su se najčešće odnosili na zlostavljanje i nasilje, porodične i školske probleme, te fizički izgled.

– Najčešće dobijamo pozive od djece koja su žrtve nasilja i zlostavljanja, zbog čega i jeste pokrenuta linija. Pored toga imamo i veliki broj poziva mladih koji imaju problema u porodici ili sa vršnjacima, kao i teškoće u vezi sa učenjem. Izdvojila bih i pozive sa temom seksualnosti, seksualnog i reproduktivnog zdravlje, gdje djeca i mladi obično žele da se više informišu – istakla je Ivanovićeva.

(Glas Srpske)