Vijesti 04.01.2017.

Plavšić: Banjalučani, ne bacajte lug i pepeo u kontejnere

ČITANJE: 1 minuta

Tehnički direktor preduzeća “Čistoća” Milan Plavšić apelovao je danas na stanovnike Banjaluke da ne bacaju lug i pepeo u kontejnere jer nerijetko dolazi ne samo do njihovog zapaljenja, već i vozila koja odvoze otpad.

Plavšić je rekao Srni da radnici “Čistoće” tokom odvoza smeća često nisu bili u mogućnosti da primijete pepeo i lug u kontejnerima, zbog čega su kasnije na gašenju vatre u vozilima morali da intervenišu vatrogasci.

On je istakao da se odvoz otpada i smeća u Banjaluci odvija redovno i planirano, iako je njegov priliv povećan tokom novogodišnjih praznika.

“Uspjeli da smo očistimo grad nakon novogodišnjih manifestacija još u nedjelju. Prve ekipe su na teren izašle neposredno poslije dočeka Nove godine, a ujutro je izašlo još 20 radnika koristeći mehanizaciju”, naveo je Plavšić.

On je rekao da je odvoz otpada otežan u ulicama u Srpskom Milanovcu i dijelu Petrićevca, koje nisu dovoljno očišćene od snijega.

Plavšić je savjetovao građanima da svojim vozilima ne zaprečavaju put radnicima zimskih službi koji čiste snijeg i odvoze smeće kako bi grad bio što prohodniji i čistiji.

(Agencije)