Vijesti 16.09.2020.

PLENKOVIĆ NAKON SASTANKA: Sa Dodikom o ekonomiji, saobraćaju, migrantima i EU

ČITANJE: 1 minuta

Na radnom sastanku s članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom o snažnijoj gospodarskoj suradnji, realizaciji prometnih projekata, potpori Hrvatske europskom putu BiH te situaciji na jugoistoku Europe, kao i o problemu nezakonitih migracija – ovako je premijer Hrvatske Andrej Planković na društvenim mrežama opisao teme koje su dominirale na današnjem sastanku sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom u Zagrebu.

Glavna tema razgovora predsjednika Vlade Hrvatske Andreja Plenkovića i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika bila je dalji razvoj saobraćajnog povezivanja Hrvatske i BiH, s posebnim naglaskom na izgradnju novog drumskog mosta kod Gradiške i pristupnih saobraćajnica, saopšteno je iz Vlade Hrvatske nakon današnjeg sastanka u Zagrebu, prenosi RTRS.

– Taj most je zajednička investicija Hrvatske i BiH kojom će se bitno povećati volumen i protočnost prometa ljudi i robe, na korist obje zemlje – naglašava se u saopštenju.

Iz Vlade Hrvatske navode da je Plenković “razgovarao na radnom sastanku u Banskim dvorima s Miloradom Dodikom, članom Predsjedništva BiH”.

– Plenković je istakao važnost povratka prognanih Hrvata, kao i zaštite njihove imovine. Na sastanku je potvrđeno da će trasa auto-puta Banjaluka – Prijedor ići alternativnim pravcem, čime će se zaštititi imovina Hrvata na tom području i izbjeći rušenje njihovih kuća – dodaje se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da su Plenković i Dodik razgovarali i o snažnijoj privrednoj saradnji, ulaganjima, podršci Hrvatske evropskom putu BiH, te situaciji na jugoistoku Evrope, kao i o problemu nezakonitih migracija.

(SB/banjaluka.net)