PLENKOVIĆ OBIŠAO GRADILIŠTE: Pelješki most će zauvijek riješiti teritorijalnu povezanost Hrvatske

Gradilište Pelješkog mosta ovih dana posebno je živo. Za razliku od ostalih gradilišta koja trpe posljedice koronakrize, u Komarni i Brijesti kineski radnici kompanije China Road and Bridge Corporation (CRBC) na salivene stupove budućeg mosta koji strše iz mora postavljaju rasponsku konstrukciju po kojoj će se moći saobraćati već od 31. jula 2021. godine, ako ne bude značajnijih problema u dovozu materijala za gradnju iz Kine.

Riječ je o baznom segmentu kolničke konstrukcije dugom deset, a širokom oko 23 metra, ukupne težine 250 tona, koji je s konstruktivnim elementima krajem februara brodom dopremljen iz Kine. Stupovi na koje se postavlja konstrukcija visoki su 55 metara kako bi osigurali slobodan plovni koridor prema Neumu, pa tako visoki izgledaju još grandioznije usred Neretvanskog kanala.

Prema planovima, prvi putnici preko Pelješkog mosta trebali bi prijeći krajem jula iduće godine. Tako su rekli investitori Hrvatske ceste i kineski izvođači radova, državna komapnija CRBC, na samom početku izvođenja radova u julu 2018., kad je prihvaćen zadani rok za dovršetak radova od 36 mjeseci. Vjerovatno bi tako i bilo da se nije dogodila koronakriza u Kini, gdje su tvornice koje proizvode čelične konstrukcije za most mjesecima bile zatvorene.

Sada je realno za očekivati da bi se taj rok mogao produžiti za nekoliko mjeseci, no o tome niko na terenu ne želi spekulisati.

Naime, tvornice u Kini su počele raditi i u toku je proizvodnja 47 čeličnih blokova za rasponsku konstrukciju teških oko 200 tona, koji bi za oko tri mjeseca, ako ne bude nepredviđenih okolnosti vezanih uz pandemiju koronavirusa, trebali stići u Luku Ploče.

U kompaniji CRBC, čiji radnici grade most, nadaju se da do značajnijih zastoja ne bi trebalo doći jer su kineske čeličane koje izrađuju elemente za rasponsku konstrukciju u punom pogonu.

Ne očekuju se ni problemi sa zdravstvenim stanjem radnika na terenu jer se 600 Kineza pridržava strogih uputa epidemiološke službe.

Za razliku od Pelješkog mosta, koji se radi od jeseni 2018., radovi na pristupnim cestama startali su tek pred kraj prošle godine.

Neposredno preko puta gradilišta mosta radi se čvor Duboka, dok je na pelješkoj strani najzahtjevniji objekt tunel Debeli brijeg ukupne dužine 2467 metara, koji se nastavlja na dionicu ceste koja vodi od izlaska s mosta prema Stonu (Duboka – Sparagovići/Zaradeže).

Na ovom gradilištu u Dančanju angažirano je stotinjak radnika, a vrijednost radova je 478,3 miliona kuna bez PDV-a.

Tako bi se ova zahtjevna dionica pelješke ceste dovršila u avgustu 2022., dakle godinu dana nakon planiranog roka za dovršetak samog pelješkog mosta. Dok bi se stonska obilaznica, trebala završiti u martu 2022., odnosno osam mjeseci nakon planiranog roka dovršetka pelješkog mosta 31. jula 2021.

Plenković: Pelješki most zauvijek će riješiti teritorijalnu povezanost Hrvatske, rok izgradnje mogao bi se produžiti 2-3 mjeseca

Premijer Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak u Komarni da Pelješki most, kao strateški bitna investicija ove Vlade, poprima svoje obrise i jednom će zauvijek riješiti pitanje teritorijalne povezanosti Hrvatske, a zbog koronakrize radovi bi se mogli produžiti 2-3 mjeseca.

Na Pelješkom mostu je počelo postavljanje rasponske konstrukcije. Na samom gradilištu je oko 600 radnika te još 200-tinjak na pristupnim cestama. Sve zasad ide prema planu. Iz HC-a poručuju kako su spremni na sve scenarije. Ako do 31. srpnja 2021. ceste ne budu gotove, most će se svejedno spojiti s kopnom.

Predsjednik Vlade Plenkoivć je popodne obišao radove na Pelješkom mostu i ocijenio da bi se planirani rok za dovršenje Pelješkog mosta zbog koronavirusa mogao produžiti za dva do tri mjeseca.

“Rok je bio 31. jula 2021., no zbog koronavirusa i nemogućnosti naših stručnjaka da odu u Kinu i vide kako se proizvode pojedini segmenti i elementi mosta, moglo bi doći za oko dva do tri mjeseca produženja toga roka”, rekao je Plenković prilikom obilaska gradilišta.

Dodao je kako su predstavnici CRBC-a, kineske kompanije za izgradnju cesta i mostova, spremni uložiti dodatne napore, a i na političkoj se razini može tražiti da se stvari ubrzaju.

Ističe kako dio pristupnih cesta koji je dobio Strabag ide dobro i u rokovima, a dio koji je dobio grčki Avax nešto kasni s početkom, ali bi kroz idućih mjesec dana i tu trebalo sve biti u funkciji.

Naglasio je kako je Pelješki most, projekt vrijedan 520 miliona eura, jedna od najvažnijih i strateški najbitnijih infrastrukturnih investicija koja u mandatu njihove vlade polako poprima svoje obrise, a cilj je da se u cijelosti završi.

“To je projekt koji će jednom zauvijek riješiti pitanje teritorijalne povezanosti Hrvatske, za sve nas, osobito za kolege i prijatelje iz Dubrovačko-neretvanske županije on znači ravnopravan status te županije u čitavom sistemu i teritorijalnom ustrojstvu Republike Hrvatske”, rekao je premijer Plenković.

Komenatišući zahuktalu predizbornu kampanju Plenković je rekao kako Davor Bernardić ima svog starog saveznika u Miroslavu Škori “koji mu je pomogao i u predsjedničkim izborima”, no siguran je da građani vide ko stoji iza kojih postignuća i vrijednosti.

“Pokazali smo kako održati javno-zdravstveni sistem, kako zaštititi zdravlje građana, kako stati iza sugrađana koji rade u privatnom sektoru i iza hrvatske privrede. Uz, na žalost, određeni broj gubitaka ljudskih života, s našom međunarodnom reputacijom, posebno finansijskom, uspjeli smo pronaći način da zaokružimo finansiranje u ovako zahtjevnim okolnostima i da nakon izbora idemo u brz ekonomski oporavak Hrvatske”, isatakao je.

“Tu bitnu razliku u odnosu na Bernardića, Škoru ili neke druge, svi koji prate zbivanja jako dobro vide, ključno je da se vidi ko može brzo vratiti Hrvatsku na staze na kojima smo bili prije 2,5 mjeseca”, rekao je premijer.

Upitan za komentar izjave zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da Vlada ne pomaže dovoljno Zagrebu, Plenković je kao jedan od primjera naveo da Ministarstvo prometa i Vlada u cijelosti finansiraju Zagrebački rotor, a što se tiče potresa, na njegovu su se inicijativu našla rješenja i premostili problemi koji  su postojali, stavili su zakon u javnu raspravu i donijeli rebalans, gdje je 141 milion kuna za posljedice potresa.

Premijer Plenković je podsjetio i da Ministarstvo graditeljstva ide s konkursom za rješavanje intervencijskih zahvata, istovremeno se završava zahtjev za Evropski fond solidarnosti, a traju i pregovori sa Svjetskom bankom i ide se na zajam od 200 miliona dolara, od čega 120 miliona za obnavljanje bolnica, a oko 50 miliona za škole.

Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture, rekao je u ponedjeljak u Komarni kako ne očekuje veliko kašnjenje dovršetka Pelješkog mosta zbog koronavirusa, te da će najkasnije do kraja sljedeće godine biti gotovi s mostom i pristupnim cestama.

Butković je s premijerom Andrejom Plenkovićem i saradnicima obišao gradilište Pelješkog mosta u Komarni, istakavši za RTL da uprkos koronavirusu radovi na velikim infrastrukturnim projektima nisu stali.

– Bilo je određenih problema s dolaskom radnika, dobavke materijala i čelične konstrukcije iz Kine, međutim poznavajući kinesku tvrtku koja gradi most CRBC te Strabag i Avax ne očekujem veliko kašnjenje – rekao je.

Saopštio je da se sada radi na montiranju rasponske konstrukcije Pelješkog mosta i to će se raditi cijelo ljeto te očekuje da će najkasnije do kraja sljedeće godine biti gotovi s mostom i pristupnim cestama.

Upitan za primjedbe iz Bosne i Hercegovine zbog mosta, ministar Butković je rekao da nije bilo nikakvog spora, već određenih razmimoilaženja treba li i smije Hrvatska graditi most.

“Naravno da smije, on se nalazi 500 metara od crte razgraničenja, mi usvojili ono što tražila bosanskohercegovačka strana oko visine mosta i širine plovnog puta, mijenjali čak projekte tako da je neškodljiv prolaz osiguran svim brodovima koji idu u i iz luke Neum, nema tu nikakvih problema”, zaključio je.

(Agencije)

Mladić preminuo nakon uboda stršljena

Dvadesetsedmogodišnji Miroslav Vasić preminuo je od ujeda stršljena na putu od Modriče do Dobojske bolnice. Kako prenose “Novosti” Miroslava su dovezli u teškom stanju u modrički Dom zdravlja gdje mu je ukazana prva pomoć, nakon čega je kolima hitne pomoći upućen u bolnicu u Doboju. Prema nezvaničnim informacijama iz Doma zdravlja Miroslav je do sada

SELAK: Nećemo potpisivati sporazume sa partijama koje čine opoziciju

Socijalistička partija Srpske /SPS/ će na predstojećim lokalnim izborima imati odborničke liste u 43 lokalne zajednice u Republici Srpskoj i tri u FBiH, rekao je predsjednik stranke Goran Selak. Nakon sjednice Glavnog odbora stranke, Selak je istakao da će SPS i na lokalnom nivou sarađivati sa koalicijom koja čini vlast u Republici Srpskoj, a tamo

USLJED POGORŠANJA EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJI Rajčević pozvao studente na obavezno poštovanje preporučenih mjera

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević pozvao je sve studente smještene u domovima širom Srpske da budu maksimalno oprezni i strogo se pridržavaju preporuka Instituta za javno zdravstvo u vezi sa virusom korona. Povodom pogoršanja epidemiološke situacije u Srpskoj, Rajčević je studentima poručio da društvene kontakte svedu na

OSAM OSOBA PREMINULO: 325 novozaraženih od korona virusa u Srbiji

U poslednja 24 sata u Srbiji su na korona virus testirane 7.434 osobe, pozitivno je njih 325, a osam lica je preminulo. Prema podacima Ministarstva zdralja i Instituta “Batut” trenutno se na respiratorima nalazi 86 pacijenata. Kurir piše da je jučerašnji dan bio najtragičniji od početka epidemije korona virusa u ovoj zemlji pošto je preminulo

Stanivuković poklonio dva dajak čamca Dajak klubu Banjaluka

Poslanik PDP-a U NSRS, Draško Stanivuković poklonio je dva dajak čamca Dajak klubu Banjaluka, a biće na raspolaganju svim građanima koji budu željeli da se provozaju rijekom Vrbas. Jedan od njih nosi naziv “Taca i Miki”, simbolično po sestrama Gajić, Tatjani i Milani koje su oboljele od najtežeg oblika epilepsije, laforine bolesti. Stanivuković je rekao

NEŠIĆ: Put ka Ljubinju biće završen do početka zimske sezone

Završetak radova na putnom pravcu Trebinje-Ljubinje očekuje se do 15. novembra, odnosno do početka zimske sezone, rekao je danas vršilac dužnosti direktora Puteva Republike Srpske Nenad Nešić. Nešić, koji je danas obišao radove na ovoj lokaciji, napomenuo je da je vrijednost radova 12,3 miliona KM, te da svaka maraka uložena u puteve ostaje u Republici

Mještani Bosanskog Petrovca protiv gradnje spalionice otpada u ovoj opštini

Prethodnih dana osvanula je vijest da se na području opštine Bosanski Petrovac planira graditi i instalirati postrojenja za spalionicu otpada medicinskog, farmaceutskog i animalnog porijekla, a koja bi trebalo da bude izgrađena na lokalitetu gradske deponije Vaganac, par kilometara na uzvišenju iznad grada. Ta informacija izazvala je negativne reakcije kod lokalnog stanovništva. Mještani smatraju da