Magazin 16.11.2018.

PLESNI KLUB “CITY JAZZ” Dvije zlatne medalje za banjalučke balerine u Skoplju

ČITANJE: 2 minute

Samo što su se vratile iz Skoplja, odakle su donijele dvije zlatne medalje sa takmičenja “Dance off 2018”, balerine Plesnog kluba “City Jazz” iz Banjaluke otputovale su na međunarodno takmičenje “Dance fest”, koje se održava u Novom Sadu, jubilarni deseti put.

Naime, zlatne medalje u Skoplju osvojile su Isidora Medarević u kategoriji – showdance djeca, te Katarina Mrihin i Dunja Babić u juniorskoj kategoriji – modern duo, dok je po riječima Tanje Dukić-Čičić, umjetničkog rukovodioca ovog plesnog kluba, sjajan nastup imala i Bojana Vuković.

Kako kaže Dukić-Čičićeva, koja je radila i pobjedničke koreografije, takmičenje u Skoplju je održano 10. i 11. novembra, a na istom su učestvovale četiri najbolje plesačice “City Jazza” iz dječje, juniorske i seniorske kategorije, a pored dva zlata u Banjaluku su se vratile i sa jednim osvojenim četvrtim mjestom.

“Ove godine smo odlučili da naši plesači učestvuju na dva velika međunarodna takmičenja. Prvo je održano u Skoplju, a drugo u Novom Sadu. U Skoplju im je bilo prelijepo. Zadovoljna sam kako su se pokazale, a bila je to ujedno i sjajna priprema za veliko takmičenje koje je pred nama”, kaže za “Nezavisne” Dukić-Čičićeva, napominjući da je takmičenje u Novom Sadu trebalo da počne u petak, te da će trajati tokom subote i nedjelje.

Ekipa od 87 igrača i trenera, dodaje ona, ide na međunarodno takmičenje “Dance fest Novi Sad”.

“Nije lako sve to organizovati, ali želja nam je da plesači putuju i takmiče se te odmjere snage sa najboljim svjetskim takmičarima. Ova takmičenja su drugačija od svjetskih prvenstava jer se veliki akcenat stavlja na šou, spektakl, sama scena na kojoj igraju je sjajna, najbolji među najboljima učestvuju u gala večeri i bore se za raznovrsne nagrade, a imaju priliku da pohađaju i neke od seminara. Prije nekoliko godina smo imali sreću da osvojimo nagradu ljetovanje u Grčkoj, što je bilo sjajno iskustvo za igrače i mene kao njihovog trenera. Bila je to nagrada za uloženi trud i godine treniranja”, rekla je Dukić-Čičićeva.

Ona napominje da u okviru Plesnog kluba “City Jazz” postoje sjajni plesači, izuzetno sposobni, odlično istrenirani i uz malo bolju podršku lokalne zajednice mogli bi bljesnuti i zasjati još većim sjajem u budućnosti.

“Mi kao klub ih podržavamo maksimalno, treneri se daju 500% jer su ta djeca zaslužila svojom upornošću, radom i talentom da ih usmjeravamo, da im pomažemo jer su, pored svega, i sjajni đaci i studenti”, zaključuje Dukić-Čičićeva.

(Nezavisne)