Magazin 01.10.2015.

PMS situacije koje razumije svaka djevojka

ČITANJE: 2 minute
Sve smo tu bile – u onom limbu koji nam se dogodi sedmicu dana prije menstruacije i koji, hvala Bogu, kako dođe, tako prođe…

1. PMS se događa svaki mjesec, a ipak vas uvijek uspije iznenaditi.

2. Kad vaš dečko slini za slavnom pjevačicom, uzvraćate mu s dva sata pasivno-agresivnog ignora.

3. Potrošite nevjerovatnu količinu novca na slatkiše.

4. Vaš njuh se izoštri do neslućenih granica. I to je okej ako do vas stoji dečko koji ima fini afteršejv. To nikako nije okej ako do vas stoji neko ko u ruke uzima sapun isključivo subotom.

5. Odjednom se osjećate potpuno potcijenjeno na poslu (koji vam je inače super).

6. Najčešća rečenica koju izgovarate tih dana je :“Nije mi ništa. Sve je u redu”, a da pritom zvučite kao da baš ništa nije u redu. Ama baš ništa.

7. Nevjerovatno ste nespretni (ali zato ste postali super drugarica s tipom koji na crno i po povoljnoj cijeni popravlja stakla na mobilnom).

8. Počnete propitivati smisao života. Ko sam? Čemu smijem da se nadam?

9. Vaša tjelesna temperatura kao da se vozika cijeli dan na toboganu. Jedan tren isijavate vrućinom, već drugi vam zubi cvokoću.

10. Bez obzira što vaš dragi zna koji vas dodiri najviše pale, tu sedmicu se ne smije približiti vašim grudima jer bole ko sam đavo (slaba je utjeha što izgledaju genijalno)…

11. …ali zato ste napaljeni k'o kakav tek propupali tinejdžer.

12. Ništa vam se na da raditi. I okej je što se suđe gomila u sudoperu, to ćete srediti sljedeću sedmicu, ali propuštate već treći trening za redom..

13. …ali to nije razlog što vam najdraže pantalone sada stoje poput helanki… već sva ona vodurina koja vam je preplavila tijelo.

14. I najgore od svega – zašto, zašto morate zaplakati na svaku reklamu za hranu za mačke? Zašto?! Ahhh, kad će ta menstruacija…

(Cosmopolitan.hr)