Vijesti 11.05.2018.

PO 46. PUT Davor Dragičević poručio da mirno i dostojanstveno traži istinu i pravdu

ČITANJE: 2 minute

Građani Banjaluke i danas su se u velikom broju okupili kako bi pružili podršku porodici i prijateljima tragično nastradalog mladića Davida Dragičevića čije okolnosti smrti nisu poznate ni gotovo dva mjeseca nakon pronalaska beživotnog tijela.

I dok je Banjalučana, mladih i starih sve više, Davor Dragičević otac Davida po 46. put poručio je sa glavnog banjalučkog trga da mirno i dostojanstveno traži istinu i pravdu.

– Dragi moj sine, dušo moja, dragi naš Davide, dušo naša. Dunja napreduje kako treba. Hvala vam što ste juče skinuli vaše maske u Narodnoj skupštini RS. Darko Ilić, Dalibor Vrećo,Željko Karan, Darko Ćulum i zločinac Dragan Lukač. Mogu vam poručiti da vas 15 krene na mene – rekao je Davor, a spominjanje imena prozvanih praćeno je salvama zvižduka.

Davor Dragičević još jednom se zahvalio svima na podršci koju pružaju iz dana u dan.

– Pravda za Davida! Pravda za svu našu djecu! Idemo do kraja – poručio je.

Pročitano je pismo podrške u kojem se proziva aktuelni ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i u kojem se navodi da mu se kula od karata ruši.

– Vjerujem da imaš iluziju da si nečiji heroj, ali mrze te svi, i Srbi i Hrvati i muslimani. Nećemo nikada dozvoliti da tvojoj djeci urade ono što ste ti i tvoji saučesnici uradili Davidu – navodi se u pismu koje je praćeno aplauzima okupljenih građana.

– Reći ću ti ja ko smo mi. Mi smo pekari, konobari, mesari, umjetnici, inženjeri, radnici učenici, majstori, učitelji. To smo mi Dragane Lukaču. Ti zavisiš od nas, ne zavisimo mi od tebe. Da li je pametno ujedati ruku koja te hrani, eto na koga si krenuo Dragane. Možeš li nas sve pohapsiti Dragane – poručio je Dragičević.

Okupljeni na Trgu Krajine uzdignutih ruku su pjevali refren pjesme „Klinac u getu“.

Davor Dragičević se osvrnuo na izjavu Željke Cvijanović (čim je spomenuto ime zvižduci su bili nevjerovatni) da će porodica Dragičević nakon svega ostati sama dodavši da to neće biti istina.

– Ima nas 200.000 i nema šanse da ostane sam – poručili su iz grupe.

(Nezavisne)

Oznake: Dragan Lukač