Politika 29.07.2021.

Po nalogu predsjedavajućeg: Odgođena sjednica Savjeta ministara BiH

ČITANJE: 1 minuta

Sjednica Savjeta ministara BiH koja je bila zakazana za danas, odgođena je po nalogu predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije.

Onovom terminu održavanja sjednice, blagovremeno ćemo informisati, saopšteno je na internet stranici Savjeta ministara BiH.

Na današnjoj sjednici Savjeta ministara trebao je da bude razmatran, između ostalog, Nacrt prijedloga programa javnih investicija (razvojno-investicijski program institucija BiH za period od 2022. do 2024. godine).

Lideri svih parlamentarnih stranaka sa sjedištem u Republici Srpskoj odbacili su u ponedjeljak, 26. jula, na sastanku u Banjaluci svako nametanje na nivou BiH i odlučili da srpski predstavnici neće učestvovati u radu i odlučivanju zajedničkih institucija.

Samo dan kasnije otkazana je sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zbog nedolaska poslanika iz Republike Srpske.

Sastanak u Banjaluci održan je zbog situacije uzrokovane odlukom odlazećeg visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da nametne dopune Krivičnog zakona BiH kojima se zabranjuje i kažnjava “negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca”.

(Srna/A.M.)

Oznake: Zoran Tegeltija