Sport 19.12.2018.

PO UZORU NA GRADOVE REGIONA Banjaluka dobija košarkašku ligu za rekreativce

ČITANJE: 1 minuta

Banjaluka po uzoru na gradove regiona, dobija biznis ligu u košarci za rekreativce. Ideja je potekla od Banjalučke basket asocijacije iza koje stoji Mihajlo Zvonar.

Kaže, da je ponukan željom da na jednom mjestu okupi sve one koji se rekretativno bave košarkom, odlučio, da sa nekolicom prijatelja pokrene ovo takmičenje, za koje već vlada interesovanje.

“Ekipe mogu da budu sastavljene od rekreativaca. Svaka ekipa može da registruje do 15 igrača u ime firmi koje sponzorišu tim. Liga će da se igra u dvorani ‘Sport trend’. Za sada je prijavljeno šest ekipa. Prijave su otvorene do 15.januara, a broj ekipa ograničen je na šesnaest”, kaže Mihajlo Zvonar, Banjalučka basket asocijacija.

Plan je, kaže Mihajlo, da biznis liga krene 2. febraura naredne godine. Pravila su prilagođena rekreativcima, pa će se igrati četiri četvrtine po osam minuta. Nakon ligaškog dijela, najboljih osam ekipa izboriće plasman u plej-of fazu takmičenja i borbu za šampionsku titulu koja bi trebalo da bude okončana u maju.

“U Banjaluci ne postoji baš veliki broj slobodnih termina za basketaše i one koji se rekreativno bave košarkom.  Zato smo odlučili da sve održimo u jednoj dvorani. Ovo je eksperimentalna godina i nadamo se da ćemo opravdati očekivanja”, poručio je Zvonar za “ATV”.

“Jeste kliše”, za kraj kaže Mihajlo, “ali ona u zdravom tijelu-zdrav duh, najbolja je pozivnica za sve da se priključe našem takmičenju, I da kroz košarkaško druženje ispune svoju dnevnu kvotu sportskih aktivnosti”.

(Nezavisne)