Sport 13.11.2020.

POBJEDA NAD TURK TELEKOMOM: Bajić zadovoljan zbog prvog trijumfa Igokee u LŠ

ČITANJE: 2 minute

Prvi trijumf Igokee u Ligi šampiona biće dugo pamćen i prepričavan, jer je u pitanju istorijski uspjeh jednog kluba iz Republike Srpske.

Pobjeda u elitnom FIBA takmičenju protiv Turk Telekoma rezultatom 77:66 u drugom kolu pokazala je da se Aleksandrovčani mogu nositi i sa daleko skupljim timovima. Kako su izabranici Dragana Bajića odigrali ovaj meč, malo ko je mogao da pokaže koji su to košarkaši, a ima ih četvorica u turskom timu, osjetili parkete NBA lige. Bilo je ovo najbolje izdanje Igokee ove sezone u kojem je skoro sve djelovalo besprijekorno, od odbrane, preko tranzicije, do napada. Svi igrači dali su maksimum, a prednjačili su Amerikanci koji su u potpunosti opravdali epitet pojačanja za razliku od nekih koji su dolazili prethodnih sezona, piše Glas Srpske.

– Uprava je ispoštovala sve moje želje i dovela mi igrače na koje sam pokazao prstom, a koji su finansijski bili dostupni. Vidi se da nismo pogriješili, momci odlično igraju. Raduje me njihov odnos prema dresu i ponašanje na utakmicama i treninzima. Jako sam srećan kada ulazim u dvoranu jer nema tenzija, mirno radimo, što pokazuju rezultati – izjavio je Bajić.

Za razliku od nekolicine prethodnih mečeva koji su bili dramatični do posljednjeg sekunda, sada to nije bio slučaj. Ipak, Bajić ne smatra da je ovo najveća pobjeda kluba u istoriji.

– Protiv najjačeg protivnika odigrali smo najmirniju utakmicu, a sve je to zbog ozbiljnog pristupa i činjenice da su igrači prihvatili sve što im je rečeno. Pobjeda jeste velika, neko će reći najveća, ali najveća je prva sljedeća koju ostvarimo – istakao je Bajić.

Na tajm-autu pred kraj utakmice, kada je bilo jasno da će pobijediti, tražio je od ekipe da se ne opsuti, već da pokuša slaviti sa što većom razlikom.

– Nikad ne znaš šta te čeka u budućnosti, ako bi se stvorili neki krugovi za prolazak dalje… U Ligu šampiona nismo ušli sa bijelom zastavom i pokušaćemo da prođemo grupu, jer je to plus za klub, trenere i igrače. Pobjeda nad Turk Telekomom sigurno je odjeknula Evropom. Igračima sam rekao da se na sportskom planu nikada ne zadovolje malim stvarima – naglasio je Bajić.

Treće kolo za dvije sedmice za protivnika Igokei donosi Hapoel iz Tel Aviva, a ovaj meč dočekaće na prvom mjestu grupe G. Aleksandrovčani će odmarati predstojećeg vikenda jer je rukovodstvo ABA odbilo njihov prijedlog da igraju sa Zadrom pošto je ranije odgođena utakmica sa FMP-om.

(SB/Banjaluka.net)