Sport 20.07.2016.

Pobjednici turnira fudbala u pijesku Spartak i Zemonsi

ČITANJE: 1 minuta

Mali fudbaleri na pijesku su poslije odgađanja turnira zbog loših vremenskih prilika ipak došli na svoje.

Na takmičenju u okviru Kulturno-sportske manifestacije “Ljeto na Vrbasu” nastupilo je 20 ekipa, a dječaci uzrasta od devet do 12 godina pokazali su na plaži kod Zelenog mosta fudbalsko znanje. O tome svjedoče oduševljenje i aplauzi publike, koja ih je bodrila i posmatrala dva dana.

– Pobjednici takmičenja u konkurenciji dječaka rođenih 2006. i 2007. godine je ekipa Zemonsi. Drugo mjesto pripalo je fudbalerima Mladosti, a treće Spartaku. Četvrtu poziciju na turniru zauzeo je Farma prom – rekla je Slađana Golić iz Turističke organizacije grada Banjaluka.

U konkurenciji igrača rođenih 2004. i 2005. godine najbolja je bila ekipa Spartaka, koja je u finalu porazila OFK Lauš, dok su trećeplasirani bili fudbaleri Mladosti.

– Prezadovoljni smo turnirom. Najveće zadovoljstvo su osmijesi na licima učesnika. Malo nam je vrijeme kvarilo planove, ali i to smo uspješno prebrodili – kazala je Golićeva.

Napominje da će nagrade najboljima biti uručene u nedjelju.

– Odlučili smo da i onima koji nisu osvojili medalje uručimo nagrade za fer plej – kazala je Golićeva.

Istakla je da će u okviru manifestacije od petka do nedjelje na plaži kod Zelenog mosta biti održana odbojka na pijesku za amatere, kao i basket za djevojčice i dječake.

– U nedjelju biće održana tradicionalna “Kotlićijada”, kao i trka dajaka i kajaka – rekla je Golićeva.

(Glas Srpske)