Vijesti 27.09.2020.

POBOLJŠANI USLOVI ZA RAD: Nova oprema za Vatrogasno društvo Vrbanja

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Igor Radojičić uručio je juče novu opremu Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Vrbanja.

-Ovo je zaista aktivno i funkcionalno vatrogasno društvo na području grada, koje je uključeno u sistem civilne zaštite. Aktivni su bili u svim nepogodama, odnosno poplavama i požarima – kazao je Radojičić.

On je naglasio da dugi niz godina ovo društvo ima dobru saradnju sa Gradskom upravom i sa gradskim Odsjekom za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice.

-Pomažemo jedni druge učestvujući u zajedničkim intervencijama, a ovaj put donirali smo im opremu u vrijednosti od 11.000 KM. Nadam se da će im to poboljšati uslove za rad – zaključio je Radojičić.

V.d. predsjednika Skupštine DVD Vrbanja Adis Čavka, zahvalio je za donaciju, ističući da je ova oprema bila neophodna za vatrogasnu jedinicu koja je u okviru tog društva.

-Jako dobro sarađujemo sa Gradskom upravom i gradonačelnikova posjeta nam je veoma važna i kao podstrek za dalje djelovanje. Potpuno smo integrisani u sistem civilne zaštite u gradu. Imamo 14 vatrogasaca aktivnih u svako doba – naveo je on.

Kako je istakao, i dalje će nastaviti raditi ne samo u domenu zaštite i spašavanja, nego i u domenu prevencije i podizanja većeg stepena protivpožarne zaštite koja se, kako je kazao – pokazala kao neophodna.

Naveo je da su, posmatrajući posljednjih 20 godina, u prosjeku godišnje imali od 30 do 140 intervencija. Od početka ove godine, imali su 41 intervenciju po raznim osnovama.

(E.M/banjaluka.net)