Vijesti 24.07.2021.

POBOLJŠANJA U JAVNOM PREVOZU: Uskoro nove, modernije nadstrešnice

ČITANJE: 2 minute

Opredjeljenje Grada u budućem periodu je razvoj po principima održive mobilnost i veći fokus na zaštiti životne sredine, te će u tom smisli biti provođene sistemske mjere i aktivnosti koje će doprinijeti većoj upotrebi javnog prevoza.

U tom pravcu raspisan je javni oglas koji podrazumijeva postavljanje ukupno 36 novih, modernih nadstrešnica u centralnom gradskom području, te naseljima Obilićevo, Borik, Starčevica, kao i na lokacijama: Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske, Nove autobuske stanice, kružnog toka kod „Lesnine“, kod „Beme“ i dr.

Kako su naveli iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve, stajališta će biti opremljena displejom za informacije putnicima i drugom opremom, koje će dati novi identitet i prepoznatljivost javnom prevozu u našem gradu. Realizacija navedenih aktivnosti je planirana za oktobar i novembar, saopšteno je iz Gradske uprave.

Podsjećamo, naši najstariji sugrađani od juče izdvajaju manje novca za kupovinu mjesečnih karata, jer Grad subvencioniše cijene u iznosu od 20 odsto.

– Ovo su neke od sistemskih mjera koje se trenutno provode i kojima se nastoji promovisati javni prevoz putnika i podstaknuti na njegovu veću upotrebu, a sve u cilju da se trenutni broj putnika koji je ispod 10%, poveća i iznosi više od 20% – zaključili su iz resornog odjeljenja.

Javni oglas

Javni oglas o dodjeli lokacija za privremeno zauzimanje javne površine za postavljanje reklamnih medija u okviru nadstrešnica na autobuskim stajalištima javnog prevoza putnika otvoren je do 6. avgusta do 12.00 časova. Mogu se prijaviti sva privredna društva, druga pravna lica i preduzetnici registrovani za usluge oglašavanja, samostalno ili kao grupa ponuđača.

Dokumentacija i obrazac za prijavu na Javni oglas može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja za saobraćaj i puteve, kancelarija broj 311, svaki radni dan od 11 do 15 časova, u najkasnije do 30. jula 2021. godine. U istoj prostoriji može se izvršiti i uvid u lokacije.

Kompletan oglas možete preuzeti OVDJE.

(SB)

Oznake: javni prevoz