Vijesti 08.02.2017.

Pobuna studenata zbog izbora

ČITANJE: 2 minute

Hoćemo poštene izbore – poručuju nezadovoljni studenti banjalučkog centra Nikola Tesla.

Konkurs za skupštinsko rukovodstvo u njihovom studentskom domu izašao je tvrde, samo dan pred izbore. To je sve maslo sadašnje studentske uprave – poručuje stanar doma, Stefan Kuzmanović.

Tvrdi da su pokušali da namjeste pozicije svojim kandidatima, i da uskrate šansu ostalima koji su planirali da se prijave.

“Ako pogledamo taj konkurs, možemo da vidimo, sam tekst konkursa, možemo da vidimo da je pisan u žurbi, da je put gramatičkih grešaka, što vjerovatno implicira da je napisan jutros, nakon lavine koju je izazvalo otvoreno pismo”, ističe Kuzmanović.

To pismo grupa studenata poslala je medijima. U njemu optužuju studentsku skupštinu za razne malverzacije. Oni su, kažu, krivi kako za neriješeno pitanje grijanja i tople vode, tako i za skorašnji pokušaj povećanja cijena hrane i smještaja.

“Oni su potpisali da žele povećanje smještaja i cijene hrane, u zamjenu da to povećanje ide u zamjenu za renoviranje doma. Ostalo je povećanje doma, a ništa se pored toga nije uradilo. Znači, ništa se nije uradilo bolje sa tim viškom”, kaže Olivera Šebić, student.

Optužbe grupe studenata nemaju uporište, poručuje Ljubiša Karlica, dosadašnji predsjednik studentske skupštine, koji se ponovo kandidovao na izborima.

To što studenti koji se bune nisu na vrijeme vidjeli papir zalijepljen na oglasnoj tabli, njihova je greška, poručuje Karlica.

“Ovo je samo njihova predizborna kampanja, gdje su iznijeli mnoštvo laži na moje ime, ne na ime skupštine studenata. Ovo su izbori za skupštinu studenata. Oni su protivnost usmjerili tačno na mene. Rekli su da je neregularno raspisano, a održana je sjednica”, kaže Karlica.

Dvije zaraćene strane pokušala je da pomiri i uprava studentskog doma. Poručuju im da sutrašnje izbore sprovedu bez incidenata i podjela. Sve probleme, kažu, trebalo bi da riješavaju zajedno.

(atv)