Vijesti 26.11.2020.

Počela besplatna vakcinacija protiv gripa u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

U ambulantama porodične medicine Doma zdravlja Banjaluka počela je besplatna vakcinacija protiv sezonskog gripa.

Iz Doma zdravlja Banjaluka su saopštili da pravo na besplatnu vakcinaciju imaju pacijenti na hemodijalizi, pacijenti koji boluju od šećerne bolesti – insulin zavisni, pacijenti koji su liječeni kardiohirurškim metodama liječenja, odnosno pacijenti s ugrađenim stentom.

Takođe, pravo na besplatnu vakcinaciju imaju pacijenti kojima je rađena balon dilatacija, pacijenti kod kojih je rađen bajpas, pacijenti s ugrađenim vještačkim valvulama, pacijenti s ugrađenim pejsmejkerom, pacijenti koji su završili hemioterapiju, a nemaju kliničke znake bolesti.

“Besplatna vakcinacija je i za djecu koja su oboljela od cistične fibroze pluća i mališani koji su liječeni od reumatske groznice s promjenama na srcu, pacijenti oboljeli od mišićne distrofije i multiple skleroze, HIV pozitivne osobe i pacijenti oboljeli od AIDS-a, osobe s posebnim potrebama u kolektivnom smještaju, te zdravstveni radnici na Infektivnim klinikama i odjelima i jedinicama intezivne medicine”, objasnili su u Domu zdravlja Banjaluka.

Za sve građane koji se žele vakcinisati po ličnom izboru, vakcinacija se obavlja u prostorijama Instituta za javno zdravstvo RS svakim radnim danom od osam do 16 časova, prenose Nezavisne.

Cijena jedne doze vakcine je 26 KM, a sve dodatne informacije se mogu dobiti u Institutu na broj telefona 0800 50 555.

(A.M/Banjaluka.net)

Oznake: vakcina