Sport 24.01.2018.

Počela Borčeva besplatna škola košarke

ČITANJE: 1 minuta

U maloj sali studentskog kampusa u Banjaluci sinoć je počela da se ispisuje nova stranica istorije Košarkaškog kluba Borac!

Naime, sa radom je počela besplatna škola košarke za dječake rođene od 2004. do 2008. godine organizovana u saradnji sa Banjalučkom pivarom, a koja, za početak, za cilj ima formiranje pionirske selekcije crveno-plavih, koja će od sezone 2018-19, odnosno od jeseni ove godine, učestvovati u sistemu takmičenja pod okriljem Košarkaškog saveza Republike Srpske.

Trener Vladimir Pilipović svoje košarkaško znanje sinoć je počeo prenositi na 40 dječaka, koji su prvo nestrpljivo čekali da krenu sa radom, a kasnije i “upijali” svaku izgovorenu riječ svog trenera. Zbog velikog odziva, polaznici Borčeve besplatne škole košarke će, zbog lakšeg obavljanja trenažnog procesa, biti podijeljeni u dvije grupe.

Na kraju treninga dvoranom se prolomilo neizostavno AJ BORAC, fraza nadaleko poznata i koju će, nema sumnje, neki od ovih dječaka ponosno izgovoriti kada jednog dana sa svojim saigračima zabilježe pobjedu u dresu Borca i u seniorskoj konkurenciji. Pa da i mi kažemo, neka bude tako, AJ BORAC!

(borac-sport.com)