Vijesti 08.05.2017.

Počela gradnja vodovoda u Podgoričkoj ulici

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Igor Radojičić ozvaničio je danas početak radova na izgradnji vodovodne mreže u Podgoričkoj ulici, u naselju Lazarevo.

-Oko 75.000 KM je vrijednost ovih radova, po čijem okončanju će 25 domaćinstava ovog naselja riješiti problem vodosnabdijevanja – kazao je gradonačelnik Radojičić.

radojicic

Kada je riječ uopšte o projektima vodosnabdijevanja, Grad nastavlja sa ovim i sa još nekoliko projekata.

-Konkretno, najviše će tih radova biti u Kuljanima, gdje je velika potreba za rekonstrukcijom mreže. Istovremeno, vodimo više razgovora sa stranim investitorima o mogućnostima većeg kreditnog aranžmana za rješavanje mnogo krupnijih poslova u vodosnabdijevanju i kanalizaciji na širem području grada – rekao je gradonačelnik Radojičić.

Precizirao je, da se pregovori vode sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, Evropskom investicionom bankom i drugim potencijalnim partnerima o projektima u vrijednosti do deset miliona evra, koji bi u narednim godinama na širem području grada, od Crnog vrela, Česme, pa do nekoliko gradskih zona – riješili ili većinom riješili probleme vodovoda i kanalizacije.

vodovodna mreza

Uz projekte Grada, značajane poslove u oblasti vodosnabdijevanja i kanalizacije radi i preduzeće „Vodovod“ svojim sredstvima, iz kojeg kažu da je i izgradnja vodovoda u Podgoričkoj ulici stalna aktivnost tog preduzeća i Gradske uprave da se u svim ulicama izgradi tehnički ispravna mreža, te da se smanji broj javnih česmi.

-U okviru toga, naše ekipe rade cjevovod u Podgoričkoj ulici, dužine 460 metara. Poslije ovih radova, za koje očekujemo da će biti okončani za desetak dana,  započećemo radove u Ulici Zmaj Ognjenog Vuka, a zatim i u Kuljanima – rekla je izvršni direktor za tehnička pitanja u „Vodovodu“, Gordana Glogovac.

(banjaluka.rs.ba)