Vijesti 23.09.2016.

Počela gradnja vodovodne mreže u Donjim Lusićima

ČITANJE: 1 minuta

Danas je počela izgradnja vodovodne mreže u Donjim Lusićima. Dužina cjevovoda iznosi 1.800 metara, a završetkom radova na izgradnji vodovodne mreže na ovom području – vodu će dobiti 15 domaćinstava, potvrđeno je iz Centra za razvoj i unapređenje sela.

Nadamo se da ćemo u predviđenim rokovima završiti izgradnju vodovodne mreže, te da će domaćinstva u Donjim Lusićima dobiti vodu sa vodovodnog sistema Banjica. Zemljane radove, prema projektu, izvodi preduzeće “Bosančić”, dok hidromontažne i betonske radove izvodi Centar za razvoj i unapređenje sela, sopstvenim resursima – rekli su iz Centra.

Donji Lusići će vodu dobiti sa vodovodnog podsistema Klisina, u Mjesnoj zajednici Stričići. To je jedan od šest podsistema regionalnog vodovoda Banjica. Ukupna vrijednost radova u Donjim Lusićima iznosi 25.000 konvertibilnih maraka, a sredstva je obezbijedio Centar za razvoj i unapređenje sela.

Iz Centra su napomenuli da napreduje i gradnja buster stanice u Gornjim Lusićima, čijim završetkom će vodu dobiti još 25 domaćinstava u Gornjim Lusićima.