Vijesti 18.09.2017.

Počela izgradnja dodatne saobraćajne trake u Ulici Ranka Šipke

ČITANJE: 1 minuta

Danas su započeli radovi na izgradnji dodatne saobraćajne trake namijenjene za skretanje desno iz Ulice Ranka Šipke na zapadni tranzit, kako bi se riješio problem gužvi koje su se na ovoj lokaciji stvarale u saobraćajnom špicu.

Kako je pojasnio vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić, analizom odvijanja saobraćaja na raskrsnici ulica Ranka Šipke – Krajiških brigada (zapadni tranzit) utvrđeno je da postoji značajan broj vozača koji skreću desno, a postojeća saobraćajna traka je namijenjena i za kretanje pravo i za skretanje desno.

-Vozači koji žele da skrenu desno ne mogu od vozača koji idu pravo, te dolazi do nakupljanja vozila i stvaranja kolone, a što je naročito izraženo u popodnevnom špicu – kazao je Sandić.

Prema njegovim riječima, planirano je da se izgradi dodatna saobraćajna traka namijenjena samo za skretanje desno u dužini od 50 metara. Radovi, za koje je urađena kompletna urbanističko–projektna dokumentacija, će koštati oko 40.000 KM, a izvodi ih preduzeće „Kozara putevi“ d.o.o. Banja Luka.

-Na navedenoj lokaciji planiramo još građevinskih radova na infrastrukturi. Naime, sa JP „Putevima RS“ je održano nekoliko sastanaka u vezi sa produženjem saobraćajne trake za skretanje lijevo sa zapadnog tranzita odnosno magistralnog puta M-16 ka gradu, čime će se znato poboljšati protok, odnosno podići nivo saobraćajne usluge – zaključio je Sandić.