Vijesti 07.11.2017.

Počela izgradnja kružnog toka kod Rebrovačkog mosta

ČITANJE: 2 minute

Vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća “Putevi Republike Srpske” Nenad Nešić i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić ozvaničili su danas početak izgradnje kružnog toka na magistralnom putu kod mosta Rebrovac u vrijednosti 551.000 KM.

Nešić je naglasio da je komplikovana procedura javnih nabavki razlog zbog kojeg su radovi počeli tek sada, te da je rok za izgradnju kružne raskrsnice 90 radnih dana.

“Kružna raskrsnica je na magistralnom putu M4 i ukršta se sa gradskim saobraćajnicama Bulevar Stepe Stepanovića i Bulevar Desanke Maksimović.

Dnevni promet saobraćaja ovdje je oko 13.000 vozila, a izgradnjom kružne raskrsnice očekujemo povećanje na 40.000 vozila”, rekao je Nešić novinarima u Banjaluci.

On je dodao da izgradnju finansiraju “Putevi Srpske” iz vlastitih sredstava, a da će konačni rezultat biti brži i bezbjedniji saobraćaj.

Gradonačelnik Banjaluke istakao je da je kružna raskrsnica kod Rebrovačkog mosta dugo iščekivan projekat, koji je dio koncepta zamjene brojnih krstastih raskrsnica u gradu novim kružnim raskrsnicama.

“Naredne godine, u okviru svojih nadležnosti, namjeravamo da gradimo još tri kružne raskrsnice, dvije u Aleji Svetog Save i jednu u blizinu zgrade Policijske uprave Banjaluka”, naveo je Radojičić.

Kad je riječ o kružnoj raskrsnici kod Rebrovačkog mosta, Radojičić je naglasio da je grad Banjaluka riješio imovinske odnose, projekte i papirologiju.

Izvođač radova je konzorcijum kojeg čine preduzeća “Prijedoputevi” iz Prijedora i “Kozaraputevi” iz Banjaluke.

Predstavnik konzorcijuma Dejan Gaković rekao je da će vremenske prilike uticati na dinamiku izgradnje raskrsnice.

“U narednom periodu ćemo preuzimati geodetske tačke, obilježavati sve elemente raskrsnice, uklanjati raklamne portale i bilborde, ali za sada nećemo ometati odvijanje saobraćaja, odnosno neće biti konkretnih radova na samoj raskrsnici”, rekao je Gaković.

(Srna)