Vijesti 12.08.2016.

Počela izgradnja objekta ambulante u Donjim Kolima

ČITANJE: 2 minute

Juče su počeli pripremni radovi na izgradnji zajedničkog objekta ambulante porodične medicine i mjesne zajednice Donja Kola.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 365.481,72 KM, a preduzeće Progres – gradnja iz Banjaluke treba da ih izvede u roku od 8 mjeseci.
Radove finansiraju Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS i Grad Banjaluka.

U Savjetu ove banjalučke mjesne zajednice ističu da su tri godine kao prioritet broj jedan izdvajali izgradnju objekta ambulante porodične medicine i mjesne zajednice. Konačno je gradnja ambulante i mjesne zajednice – došla na red.

– Ovo je treći rođendan mjesne zajednice Donja Kola. Prvi je bio onda kada je proglašena mjesna zajednica, drugi kada smo prije četiri godine dobili vodu, a danas je treći rođendan. Mještani ovog dijela banjalučke gradske teritorije će uskoro primarnu zdravstvenu zaštitu moći potržiti u objektu ambulante koja će im biti izgrađena na dohvat ruke, a ne kao do sada – u Srpskim Toplicama – kaže Milan Đukić, predsjednik Savjeta MZ Donja Kola

U mjesnoj zajednici napominju da im je još, pri puštanju u funkciju podsistema Donja Kola u okviru vodovodnog sistem Banjica, gradonačelnik Slobodan Gavranović, obećao da će učiniti sve da ovaj dio banjalučke gradske teritorije dobije ambulantu, mjesnu kancelariju i mjesnu zajednicu.

– Ovdje će biti izgrađen zajednički objekat, površine blizu 350 metara kavadratnih. Prema projektu u prizemlju biti smještena ambulanta, a na spratu prostorije mjesne zajednice. Velika je ovo stvar za mještane ovdje i hvala svima koji su prepoznali potrebe mještana i uvrstili ovaj projekat u prirotete – dodaje Đukić

Radove izvodi preduzeće Progres – gradnja iz Banjaluke. Objekat treba da bude izgrađen za 8 mjeseci. Palnirano je da budu izvedeni i radovi na vanjskom uređenju, koji će da obuhvate izgradnju parkinga, platoa za okupljanje građana i hortikulturno uređenje. Radove finansiraju Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS i Grad Banjaluka.

(Elta TV)