Vijesti 11.12.2015.

Počela izrada šipova za novi most u Česmi

ČITANJE: 1 minuta
most Cesma
U toku je izrada šipova u riječnom koritu Vrbanje za novi most u naselju Česma.
-Radovi se izvode ubrzanom dinamikom zbog očekivanog porasta nivoa rijeke Vrbanje. U narednoj sedmici se očekuje izrada šipova na desnoj, a potom na lijevoj obali – potvrđeno je u Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja.

Podsjećamo da je kamen temeljac za izgradnju mosta postavljen 5. novembra. Novi most biće sagrađen na mjestu petnaestak metara nizvodno od postojećeg mosta, koji je pretrpio znatnu štetu u prošlogodišnjim poplavama. Biće ukupnog saobraćajnog profila deset metara i sastojaće se od kolovoza širine 6,6 metara i obostranih trotoara širine dva metra, dužine 75 metara. Ugovorena vrijednost radova je 1.742.470 KM.

Ugovore o izgradnji mosta u Česmi i o izgradnji saobraćajnice u Ulici Veljka Mlađenovića potpisali su, 22. septembra, gradonačelnik Slobodan Gavranović, direktor Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Radenko Jeftić i predstavnici izvođača radova – preduzeća „Prijedorputevi“ i „Kozaraputevi“.

(Agencije)