Vijesti 15.10.2015.

Počela Jesenja akcija uređenja grada

ČITANJE: 2 minute
ciscenje grada
Jesenja akcija čišćenja i uređenja grada počela je danas i trajaće do 4. novembra. Početak akcije ozvaničio je gradonačelnik Slobodan Gavranović u naselju Lazarevo. Ovogodišnja jesenja akcija će biti realizovana u dva dijela.

Od 15. do 27. oktobra, otpad mogu odlagati građani iz gradskih i seoskih mjesnih zajednica na desnoj obali Vrbasa, a od 22. oktobra do 4. novembra, otpad  će biti prikupljan iz mjesnih zajednica uz lijevu obalu Vrbasa.

Gavranović je rekao da je jedan od ciljeva jesenje akcije da se prikupi otpad i smeće koji su deponovani tokom ljeta.

– Takođe, želimo da na vrijeme odvezemo otpad kako se ne bi stvarale divlje deponije i da grad bude čist. Želimo da građani iznesu što više krupnog otpada i starih stvari, zatim da se prikupi što više opalog lišća, otpada i smeća iz rijeka i potoka, te svake druge vrste otpada koji opterećuje i zagađuje našu životnu sredinu. Smatram da je stanje u Banjoj Luci u pogledu čistoće zadovoljavajuće, mada uvijek može bolje, na čemu moramo stalno raditi – istakao je Gavranović.

On je dodao da će otpad odvoziti preduzeća „Čistoća“ i „Eko euro tim“ i pozvao građane da učestvuju u ovoj akciji, te da na vrijeme iznesu sav kabasti otpad na za to predviđena mjesta.

Direktor preduzeća „Čistoća“ Aleksandar Bajić, izjavio je da ovo preduzeće već godinama, u saradnji sa Gradskom upravom, učestvuje u akcijama čišćenja i uređenja grada. On je podsjetio da je jesenja akcija prvi put organizovana 2013. godine i da je dala pozitivne rezultate.

– U prošlogodišnjoj jesenjoj akciji prikupili smo 245 tona različitog komunalnog otpada, koji je prevezen na deponiju u Ramićima. Mi ćemo na predviđene lokacije postaviti kontejnere zapremine pet kubika gdje će građani moći odlagati otpad – rekao je Bajić.

Kompletan operativni plan provođenja jesenje akcije čišćenja i uređenja grada možete pogledati ovdje.