Vijesti 03.08.2021.

Počela podjela besplatnih udžbenika banjalučkim osnovnim školama

ČITANJE: 1 minuta

Podjela besplatnih udžbenika banjalučkim osnovnim školama počela je danas, a udžbenici su isporučeni Osnovnoj školi “Branko Radičević”.

Danijela Kajkut iz Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo omladinu i sport kazala je da je grad prvi put u istoriji obezbijedio besplatne udžbenike za osnovce sa područja Banjaluke.

“Prema planu, danas je počela isporuka udžbenika osnovnim školama u gradu, a danas je planirana i podjela udžbenika O.Š. ‘Jovan Cvijić’ i O.Š. ‘Đura Jakšić”, kazala je Kajkutova.

Istakla je da će škole vjerovatno dijeliti udžbenike prvog dana ove školske godine.

Ranije su se gradonačelnik Draško Stanivukoviće i direktori osnovnih škola dogovorili da će podjela besplatnih udžbenika školama biti od 3. do 12. avgusta.

Za besplatne udžbenike za osnovce na području grada iz budžeta je izdvojeno oko 1,5 miliona KM i ovo će biti značajno olakšanje za kućni budžet imajući u vidu da se cijene paketa udžbenika kreću od 100 pa do 170 KM.

Na tenderu za nabavku udžbenika kao najpovoljnija izabrana je ponuda Javnog preduzeća Zavod za udžbenike i nastavna sredstva iz Istočnog Novog Sarajeva.

(N.S)