Politika 21.12.2018.

Počela posebna sjednica NS RS

ČITANJE: 1 minuta

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će biti razmatran rebalans budžeta za ovu godinu i prijedlog budžeta za narednu, počela je danas u Banjaluci.

Na trećoj posebnoj sjednici bi po hitnom postupku trebalo da bude razmatran Prijedlog drugog rebalansa budžeta i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o izvršenju budžeta Srpske za ovu godinu.

Poslanici bi po hitnom postupku trebalo da razmatraju prijedlog programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period od 2019. do 2021. godine, te Prijedlog budžeta i Prijedlog zakona o izvršenju budžeta Srpske za 2019. godinu.

Na predloženom dnevnom redu je i prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dječijoj zaštiti, koji bi trebalo da bude razmatran po hitnom postupku.

U redovnoj proceduri poslanici bi trebalo da razmotre prijedlog odluke o dugoročnom zaduživanju i prijedlog odluke o kratkoročnom zaduživanju Srpske emisijom trezorskih zapisa za 2019. godinu.

Poslanički mandati Natalije Trivić, Petra Đokića i Radovana Viškovića dodijeljeni su Radovanu Vukoviću, Daliboru Steviću i Mireli Kajkut Zeljković.

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković ponovo je, sa poslanicima koji su danas dobili mandate, položio svečanu zakletvu nakon što je Komisija za izbor i imenovanja uvažila zahtjev poslanika SNSD-a Srđana Mazalice da Stanivuković to ponovo uradi, jer, kako je naveo, nije prvi put to obavio.

Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović rekao je da će parlament raditi do 22.00 časa.

(Srna)