Počela posebna sjednica Skupštine RS: Opozicija napustila zasjedanje

skupstina poslanici
skupstina poslanici
foto: Nezavisne novine
Poslanici opozicije napustili su zasjedanje Narodne skupštine RS iz protesta što je Nenad Stevandić, preuzeo predsjedavanje upravo započetom sjednicom o rebalansu budžeta, javlja novinar “Nezavisnih”.

Vukota Govedarica, šef Kluba SDS-a, najavio je da će njihovi poslanici svaki put napustiti sjednicu dok Stevandić bude predsjedavao jer, kako je dodao, Stevandić je izabran ispred SDS-a kao najveće opozicione stranke. On je istakao da postoji dogovor između klubova SDS i SNSD da bude izabran potpredsjednik iz reda SDS.

Stevandić je rekao da nema ništa s dogovorima SDS i SNSD i da je on preuzeo predsjedavanje zbog bolesti Nedeljka Čubrilovića, predsjednika parlamenta.

Dragan Čavić je rekao da će i poslanici NDP takođe napustiti sjednicu i dodao da Steavandić skupštinom predsjedava nelegalno.

Na samom početku Branislav Borenović podnio ostavku na mjesto predsjednika Kluba PDP i tu poziciju ustupio Miroslavu Brčkalu.

(NN)

NIŠTA OD BESPLATNIH VRTIĆA Banjaluka neće slijediti primjer iz Novog Sada

Novi Sad od iduće godine potpuno će finansirati boravak djece u obdaništima. Iako se Banjaluka u mnogim stvarima ugleda na ovaj prijateljski grad, istu ideju ipak ne namjeravaju sprovesti. Roditelji širom regiona pozdravili su najavu iz Novog Sada da će za 16.500 njihovih mališana boravak u vrtićima biti besplatan, i to, kako je rečeno, kao

POTVRDA: Pronađeno beživotno tijelo pripada nestalom Banjalučaninu

Beživotno tijelo koje je večeras pronađeno u jednoj kući je Banjalučanin Igor Aksentijević, saznaje Srpskainfo. Njegovo sklupčano tijelo je pronašla majka preminulog, nakon nekoliko dana traganja po gradu. “Bitno mi je samo da sam ga pronašla”– kratko je izjavila za Srpskainfo majka pokojnog Aksentijevića. Aksentijević je, kako saznajemo, ranije hapšen zbog droge. U nastavku istrage

DODIK: Najniža plata 520 KM, nema dodatnog smanjivanja zbog bolovanja

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, najavio je danas u Banjaluci da će najniža plata u RS u narednoj godine biti 520 KM. Dodik je nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a rekao i da se neće dodatno smanjivati plate za vrijeme bolovanja u Republici Srpskoj. “Potkrala se greška u dokumentu programa ekonomskih reformi i to je izbrisano. Ljudi