Vijesti 26.02.2021.

POČELA PROLJEĆNA SADNJA DRVEĆA: U Adi zasađena stabla katalpe

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković zajedno sa mještanima, započeo je proljećnu akciju sadnje drveća, a prva stabla katalpe zasađena su u Ulici palih boraca u Adi.

“Na ovom mjestu biti zasađeno 50 sadnica katalpe, lijepog ukrasnog drveta koje ima list u obliku srca, pa tu možemo naći i simboliku, jer se u blizini nalaze zgrade u kojima žive porodice poginulih boraca, čiji su članovi dali živote za nas”, rekao je Stanivuković.

On je naveo da za proljećnu i jesenju sadnju drveća, Grad izdvaja oko 100.000 KM, naglasivši da želi da Banjaluka iz godine u godinu potvrđuje epitet grada zelenila.

Mještanka Ade Tijana Mirković zahvalila je Gradu na donaciji sadnica i naglasila da je njihovo naselje lijepo, a da će sa novim sadnicama biti još ljepše.

U okviru proljećne akcije sadnje, danas je zasađeno i pet stabala japanske trešnje na zelenoj površini u Ulici Teodora Kolokotronisa, u blizini tvrđave Kastel.

Iz Odjeljenja za komunalne poslove navode da će nastavak akcije proljećne sadnje biti realizovan kroz radove na popunjavanju drvoreda u Bulevaru Stepe Stepanovića i u Ulici kralja Petra Drugog Karađorđevića u kojima je veliki broj stabala uklonjen zbog dotrajalosti.

Ukupno će biti posađeno oko 200 sadnica drvenastih vrsta i više od 50 sadnica ukrasnog žbunja.

(Srna, E.M)