Vijesti 13.03.2018.

Počela sanacija klizišta u Bistrici

ČITANJE: 1 minuta

Nakon besane noći, mještane Popovića u Bistrici kod Banjaluke obradovala je buka bagera. Počeo je rad na sanaciji klizišta koje im ugrožava kuće.

Nakon što je juče ATV izvještavao o klizištu u Bistrici, gradske vlasti su reagovale i poslale ekipu na teren. Bager radi na sanaciji odronjenog dijela puta.

Mještani Popovića kažu da se zemlja tokom noći pomjerila još za metar. Ako bude većih zahvata na klizištu – Vukan Popović ne želi da se ulazi na njegovo imanje.

“Ako proširuju, neka proširuju na donju stranu, neka prave potporne zidove, i neka idu koliko im volja. Jer je ovo u mene nasip, i ovo što drži, drži ta živica i ograda, a ako to dam, dao sam čitavu njivu i cijelo imanje”, kaže Popović.

Radovan Popović ne krije da mu je drago da se popravlja put i da će opet biti spojen sa svijetom. Još je zabrinut za štalu. Ako padne nova kiša, siguran je da će krenuti niz padinu.

“Šta će dovoziti, neki materijal, kakav, ja ne mogu o tome pričati, ja ne znam. Kako će nasipati, šta će, kada će. Udariće šipove gore, iznad puta, ali ne obezbjeđuju meni štalu. Ja ne znam kakav je to zakon” žali se Radovan.

Gradska uprava još provjerava da li je put u Popovićima javni put, što je, kažu, preduslov za veće intervencije. Klizišta su se proteklih dana aktivirala na više mjesta u gradu, uslijed naglog otapanja snijega.

(ATV)