Vijesti 31.03.2017.

Počela sanacija pasarele u Rade Kondića i nadvožnjaka na Bulevaru Milutina Milankovića

ČITANJE: 1 minuta

U okviru investicionog održavanja mostova, počeli su radovi na sanaciji pasarele u Ulici Rade Kondića i nadvožnjaku na Bulevaru Milutina Milankovića, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Rok za izvođenje radova je 120 dana od dana uvođenja u posao, a radove izvodi preduzeće “Hidro-kop”.

-Radovi na pasareli u Ulici Rade Kondića počeli su prije par dana i tokom izvođenja radova do 9. aprila pješaci nisu u mogućnosti da ga koriste. U okviru radova biće izvršena sanacija koja podrazumijeva zamjenu oštećenih stubova i stepeništa, pjeskaranje i farbanje kompletne pasrale, ističu u Odjeljenju.

Uporedo s tim, juče je počela i sanacija na nadvožnjaku u Bulevaru Milutina Milankovića, gdje je zbog radova izmijenjen i režim odvijanja saobraćaja.

-Planirano je da se zamijeni pješačka staza i saniraju ostala oštećenja, kažu u Odjeljenju.

U okviru investicionog održavanja mostova, osim ovih projekata, ugovorom je predviđena sanacija Zelenog mosta, mosta u Srpskim toplicama, Gradskog mosta, te podzemnog prolaza za Univerzitetski kampus. U Odjeljenju kažu da će ovi poslovi početi u narednom periodu.

Izmjena režima saobraćaja

Od 30. marta do 30. aprila 2017. godine, doći će do izmjene režima odvijanja pješačkog i biciklističkog saobraćaja, na način da će biti zauzeta pješačka i biciklistička staza na jednoj strani nadvožnjaka na Bulevaru Milutina Milankovića, a zbog izvođenja radova na nadvožnjaku.

Navedeni režim biće definisan postavljanjem propisane saobraćajne signalizacije, kao i postavljanjem dopunskih tabli upozorenja i zaštitnih ograda.