Magazin 24.06.2021.

POČELE PRIPREME: Od 23. do 29. avgusta „56. Kočićev zbor“

ČITANJE: 1 minuta

U organizaciji Gradske uprave, „56. Kočićev zbor“ biće održan od 23. do 29. avgusta, rečeno je poslije današnje sjednice Organizacionog odbora ove tradicionalne manifestacije.

Grad Banja Luka sa partnerima u okviru ove manifestacije prirediće više različitih događaja, poput izložbi i književnih večeri na otvorenom, kojim će biti evocirano sjećanje na najvećeg književnika sa ovih prostora.

Iz ovogodišnjeg programskog koncepta manifestacije, koji je danas usvojen na sjednici, izdvajmo objavljivanje i promociju nepoznate Kočićeve pripovjetke „Đe je mama?“ priređivača Zorana Pejašinovića u izdanju Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske. Izdavanje knjige pratiće i prigodna izložba na otvorenom koja bi, na posebno dizjaniran način, predstavila ovo djelo.

Na nekom od narednih sjednica Organizacionog odbora biće preciziran obim događaja u okviru ovogodišnje manifestacije, a u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Danas je donesena i odluka da se narednih dana raspiše javni poziv za dodjelu „Kočićeve nagrade“, priznanja koje se dodjeljuje za cjelokupno djelo pisano na srpskom jeziku iz oblasti književnosti, lingvistike i književne kritike.

Imenovan je i Sekretarijat 56. „Kočićevog zbora“ sa zadatkom da u programsko-tehničkom smislu pripremi i realizuje ovu manifestaciju.

(E.M)