Sport 29.12.2017.

Počele pripreme za izbor najboljih sportista grada

ČITANJE: 1 minuta

Izbor najboljih sportista Banje Luke za 2017. godinu biće održan u Sportskoj dvorani Borik u prvoj polovini februara, dok će javni poziv  za dostavljanje prijedloga biti otvoren 3. januara 2018. godine –  odlučeno je na današnjoj sjednici Savjeta za mlade i sport. 

Na ovoj sjednici su potvrđena i imena članova žirija, u kojem bi, pored 11 članova Savjeta za mlade i sport, trebalo da bude biti i petoro istaknutih sportista, sportskih radnika i novinara, i to: Mihajlo Čeprkalo, Aleksandra Mušić, Boris Raspudić, Nikola Stanković i Bojan Božić.

Javni poziv će biti otvoren do 19. januara, a početkom idućeg mjeseca bi trebalo da bude oformljen i Organizacioni odbor izbora, koji će u koordinaciji sa Odjeljenjem za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport i Savjetom ta mlade i sport,  raditi na pripremama za ovu manifestaciju.

Na današnjoj sjednici Savjeta utvrđeni su i kriterijumi za izbor najuspješnijih i najtalentovanijih sportista – pojedinaca, sportskih organizacija i sportskih manifestacija našeg grada.

Kako je rekao načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac, kriterijumi se ne razlikuju mnogo od prethodno utvrđenih, ali je bilo potrebno usklađivanje sa novim programom razvoja sporta.