Sport 02.06.2016.

Počele prve trke na SP na divljim vodama u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Nakon sinoćnjeg svečanog otvaranja i dva noćna treninga, do 5. juna imaćemo prilike da u kanjonu Tijesno pratimo takičenja reprezentativaca iz 30 država.
Nikola Stanković, direktor trke Svjetskog prvenstva je naglasio da su, i uprkos poteškoćama koje su pratile izgradnju staze, ispunjeni svi tehnički uslovi za početak takmičenja.

– Održana su dva noćna treninga, sve je proteklo u najboljem mogućem redu, tako da smo mi kao organizatori zadovoljni, a takmičari nemaju nikakve primjedbe – rekao je Stanković. Prema njegovim riječima najveći favoriti su Njemačka, Francuska i Slovenija, čije boje brani aktuelni svjetski prvak, a podsjetio je da se od domaćih takmičara najveći rezultat očekuje od Darka Savića.

Jasmina Davidović, ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske istakla je da je ovaj događaj od posebnog značaja, jer pokazuje da Banjaluka i Republika Srpska imaju potencijal da organizuju velike manifestacije, a svim učesnicima je poželjela uspješno takmičenje.

Da je organizacija prvenstva u Banjaluci značajna za razvoj turizma u gradu na Vrbasu ocijenio je i direktor Turističke organizacije Banjaluka Ostoja Barašin.
– Drago nam je što je Banjaluka i ovaj put potvrdila da je dobar domaćin za sportiste, ali i turiste – dodao je Barašin.

Pored sportskog dijela takmičenja, ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u kajaku i kanuu na divljim vodama, prati i bogat muzički program. Na svečanosti otvaranja prvenstva, u srijedu naveče na tvrđavi Kastel nastupili su splitski bend TBF i banjalučka grupa „Brutal Protest“, dok će na zatvaranju prvenstva, 5. juna, na istom mjestu nastupiti “Atheist Rap”, “Bad Copy”, “Tupas mene” i “Digital Seekers”.

(Srpskacafe.com)