Magazin 02.11.2017.

Počeli “Dani Vojvodine” u Banjaluci

ČITANJE: 2 minute

Manifestacija “Dani Vojvodine u Banjaluci” otvorena je večeras u banjalučkom hotelu Bosna promocijom turističke ponude Vojvodine.

U sali Piano bara, uz muziku tamburaša s Dunava i bogatu trpezu jela specifičnih za ovaj kraj predstavljena je ponuda turističkih vrijednosti blagorodne ravnice.

Novi Sad, Sremski Karlovci, Južni Banat, Fruška Gora… samo su neke od destinacija koje jednostavno morate posjetiti.

„Cilj nam je da prikažemo da Vojvodina kao destinacija ima da ponudi za svakog po nešto, prije svega urbane gradske cjeline, kao što je Novi Sad, Sremski Karlovci, Vršac kao vinski grad koji se nalazi na svjetskoj vinskoj mapi. Osim toga svakako vas pozivamo da posjetite naše čarde, salaše,da probate naša vina i bogatu gastronomsku ponudu. Ono što je zanimljivo je da je Fruška gora idealna za ljubitelje pješačenja, biciklizma i svih ostalih oblika aktivnog odmora, ali isto tako možete posjetiti 17 pravoslavnih manastira sa bogatom riznicom. Južni Banat sa jedinom pješčarom u Evropi Deliblatskom pješčarom“, izjavila je Nataša Pavlović, direktor Turističke organizacije Vojvodine.

Turistička organizacija Vojvodine i Privredna komora Vojvodina, u saradnji sa 17 turističkih organizacija Srema, Banata i Bačke,  prvi put u Banjaluci organizuje promociju turističkih vrijednosti. Iz Turističke organizacije Banjaluke kažu da veliki broj turista u Banjaluku dolazi upravo iz Vojvodine.

„Ova druženja imaju tri osnovna cilja – međusobna promocija, prenošenje dobre prakse i treće da signaliziramo potencijalnim investitorima koja su to mjesta i mogućnosti investiranja u turistički sektor. Na ovaj način želimo da pomognemo našim turističkim radnicima, da obezbjedimo što bolji i što veći promet. Najveći broj turista dolazi iz Vojvodine, tako i kod njih najviše dolaze ljudi iz Banjaluke“, kazao je Ostoja Barašin, direktor banjalučke Turističke organizacije.

Na Danima Vojvodine, koji će biti nastavljeni i sutra na Trgu Krajine predstaviće se 17 opština i gradova Vojvodine na radost svih onih koji žele da upoznaju ljepote ove pokrajine u Srbiji.

Uz zvuke tamburaškog orkestra “Besane noći” i nastup KUD-a “Svetozar Marković”, posjetioci će moći da uživaju u vojvođanskim vinima i hrani, a za najsrećnije su obezbijeđeni vaučeri za putovanja po Vojvodini.

(Mondo)