Vijesti 27.05.2019.

POČELI OD DEBELJAKA Devet miliona KM za nove vodovode i kanalizaciju

ČITANJE: 1 minuta

U okviru investicionog ciklusa „Banja Luka se gradi“, danas je počela izgradnja kanalizacije u ogranku Ulice Braće Kavića u naselju Debeljaci.

Zajedno sa ovim, manjim projektom, Grad Banja Luka će ove godine, novcem iz gradskog budžeta i kredita EBRD-a, graditi široku mrežu vodovoda u vrijednosti od oko devet miliona KM.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je obišao ove radove, kazao je da je riječ o dijelu kanalizacije u Ulici Braće Kavića u Debeljacima, koja se radi po zahtjevima građana.

– Nadam se da će sam ovaj ogranak kanalizacije, ujedno, pomoći u daljoj prevenciji problema sa padavinama i sa poplavama – kazao je Radojičić.

On je ukazao da je ovo tek početak velikog, ovogodišnjeg ulaganja u izgradnju nove vodovodne i kanalizacione mreže u prigradskim i seoskim područjima.

-Radićemo na svim područjima grada, od Karanovca, Rekavica, Slavićke, Radosavke, Bronzanog majdana, Mišinog hana, Česme, vodeći se prioritetima koje su iskazali sami građani – najavio je Radojičić.

Izvođač radova u Debeljacima je preduzeće „Hidrosplet“. Vrijednost ugovorenih radova je 15.000 KM, a planirano je da budu okončani tokom juna.

Mještanin Dalibor Đajić zahvalio je gradonačelnku i Gradskoj upravi na ovom, kako je rekao, zančajnom infrastrukturnom projektu koji će pomoći da se zaštite domaćinstva od poplava.