Vijesti 01.10.2018.

POČELI RADOVI Voda stiže u Pezića polje

ČITANJE: 1 minuta

Počela je izgradnja vodovoda u Pezića polju, što će omogućiti priključenje na vodovodnu mrežu stanovnika ovog potkozarskog sela. Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je ozvaničio početak radova, kazao je da će se graditi vodovod u dužini od oko kilometar, za šta je izdvojeno 100.000 KM.

-Očekujemo da u toku ove jeseni nekoliko desetina domaćinstava konačno dobije vodu i time riješi svoj dugogodišnji problem – naglasio je Radojičić.

On je najavio da bi u četvrtak trebalo da bude otvorena Fabrika vode u okviru velikog projekta „Crno vrelo“, a koja se već nalazi u testnom radu.

-Istovremeno, radi se na nekoliko krakova mreže prema Dedića lokvi, Golešima, Pervanu i rezervoaru na Đurića glavici, kako bi prvi krakovi što prije mogli da dobiju vodu – kazao je gradonačelnik.

Predsjednik Savjeta MZ Potkozarje Đurađ Ivić kazao je da u Pezića polju, uz četrdesetak domaćinstava, ima i nekoliko privrednih subjekata kojima će realizacija ovog projekta puno značiti.

Mještanka Mileva Kljujić kazala je da su, nakon 24 godine, konačno dočekali da dobiju vodu, te da za to duguju veliku zahvalnost gradskoj administraciji.

Inače, prema planu gradskih vlasti – na više lokacija na širem području grada ove godine biće izgrađeno ukupno 32 kilometra novih vodovoda.