Vijesti 29.11.2017.

Počelo asfaltiranje „Parkića“, uskoro popločavanje i novi drvored

ČITANJE: 1 minuta

U okviru rekonstrukcije dijela centralne pješačke zone – popularnog „Parkića“, danas je počelo postavljanje asfaltne podloge. Ovo je završna faza „grubih“ radova pred predstojeće postavljanje završnog sloja – granitnih ploča.

Prema najavama iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve, u narednih sedam dana trebalo bi da bude postavljena i asfaltna podloga u dijelu gdje će se nalaziti klupe i zasađen drvored.

-Naš plan je da u narednih deset dana počne postavljanje granitnih ploča i da se do tada zasadi novi drvored. Međutim, dinamika radova u prvom redu zavisiće od vremenskih prilika, jer će u slučaju lošeg vremena ovi rokovi biti pomjerani – kažu u Odjeljenju.

Rekonstrukcija pješačke zone u centru grada, na potezu od Hrama Hrista Spasitelja prema spomeniku banu Milosavljeviću, počela je 20. septembra, sa predviđenim rokom trajanja od četiri mjeseca. Ovim radovima predviđeno je popločanje granitnim pločama, izgradnja nove rasvjete, mobilijara, oborinske kanalizacije i instalacija, dok će dijelom biti obnovljen i postojeći drvored.

Izvođač radova je preduzeće „Kozaraputevi“ Banja Luka, a ugovorom su precizirani radovi u vrijednosti od oko 400.000 KM.