Vijesti 26.12.2022.

Počelo donatorsko veče “S ljubavlju hrabrim srcima”

ČITANJE: 1 minuta

Pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika počelo je tradicionalno donatorsko veče “S ljubavlju hrabrim srcima”, a cilj ovogodišnje akcije je nabavka transportnih inkubatora za porodilišta širom Srpske.

Istovremeno na Trgu Republike, na platou ispred Radio-televizije RS održava se humanitarni koncert.

Svi koji žele pomoći da svaka bolnica dobije savremen transportni inkubator do ponoći mogu da pozovu “m:tel” humanitarni broj 1411 i doniraju jednu marku.

Inicijativu za nabavku inkubatora pokrenuli su pedijatri Nevesinja, Trebinja, Zvornika, Istočnog Sarajeva, Gradiške, Doboja, Bijeljine,Foče i Banjaluke.

Stevandić: Najljepša akcija koja nas ujedinjuje

Humanitarna akcija “S ljubavlju hrabrim srcima” jedna je od najljepših i sve što je urađeno kroz ovu akciju traje dugo, rekao je predsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić.

On je naglasio da je ovo jedina akcija koja ujedini i lijevicu i desnicu i Zvezdaše i Partizanovce, vlast i opoziciju.

“Imamo izuzetno razvijenu mrežu porodilišta i nadam se da će i sada nabavkom transportnih inkubatora potpuno biti zaštićena novorođenčad na putu ka većoj zdravstvenoj ustanovi” istakao je Stevandić.

Predsjednica Udruženja pedijatara RS Jelica Predojević Samardžić istakla je da je ovo udruženje inicijator ovogodišnje akcije koju je podržao predsjednik Republike Milorad Dodik.

“Nabavićemo transportne inkubatore u pokušati organizovati bezbjedan transport vitalno ugrožene djece. Nadam se da će akcija zaživjeti” istakla je Predojević Samardžić.

Humanitarnu akciju koju realizuje Srpska kao i nebrojeno puta do sada podržao je dr Nele Karajlić.

“Ovo je naš zalog za budućnost i ne postoji nijedna važnija akcija od ove” poručio je Karajlić, prenosi Glas Sepske.

(SB)